Het winnende koppel Jorn Poelwijk en Marjolein van der Post op hun versierde tractor.
Het winnende koppel Jorn Poelwijk en Marjolein van der Post op hun versierde tractor. (Foto: Rob Langerak)

Het kleine dorp Aarlanderveen loopt uit voor het grote Zomerfeest

Nieuws

AARLANDERVEEN - Aarlanderveen telt nog geen 1.200 inwoners, maar dankzij het Oranjecomité bruiste het daar vorige week weer als vanouds tijdens het Zomerfeest. Na de beperkingen tijdens de coronajaren, is er daarom nu een dag extra aangeplakt en begon het festijn op zaterdagavond met de Malle Wieken Dorpsquiz. Verder stonden traditiegetrouw een bescheiden kermis, sport en spel, de ambachtenmarkt en het ringsteken met versierde tractoren op het programma.

Rob Langerak

Met een quizboek in de hand hebben de groepjes deelnemers op zaterdagavond 23 juli bijna vier uur de tijd om de antwoorden te vinden. Voor de winnaars is een rondje suppen of een workshop bij de TaartenTuin beschikbaar. Bij de andere onderdelen gaat het vooral om het meedoen met als beloning een beker of een taart voor de besten. Voor de kinderen is maandagmiddag een fietspuzzeltocht door het dorp. Ouderen kunnen op de pedalen voor een tocht van 30 of 66 kilometer door het omliggende polderland. Andere sportievelingen gaan ‘s avonds de strijd aan bij het poldervolleybal. Training en conditie is niet noodzakelijk, maar sportiviteit en creativiteit in kleding is wel gewenst. Voor de originaliteit is immers ook een prijs beschikbaar.

Dorpshuis

In het Dorpshuis vermaken de 65-plussers zich ‘s avonds met een bingo en een optreden van het trio ‘Muzikaal Theater aan huis’ waarbij de bezoekers in een denkbeeldige touringcar worden meegenomen door Europa. Voor elk land dat wordt aangedaan heeft het trio een verkleedpartij in petto. In bijpassende kleding klinkt uit Zweden Waterloo van Abba en uit Griekenland de opzwepende sirtaki. 

‘Ik heb al heel veel verkocht en van het geld ga ik naar de kermis’

De dinsdag begint met de ambachtenmarkt, waar onder andere een touwslager, pottenbakker en schapenscheerder aan het werk zijn. Kinderen kunnen zelf ervaren hoe je een muurtje metselt.
Door bouwactiviteiten in de Dorpsstraat is, dit evenals de kleedjesmarkt, verplaatst naar de Kerkvaartseweg en het Van der Leeplein. Veel kinderen bieden hun afgedankte speelgoed aan. De 10-jarige Tygo van den Berg lijkt de boekenkast van zijn ouders te hebben leeggeroofd. “Ja dat klopt, maar onder de kraam heb ik ook kinderboeken en Donald Duckies”, licht hij toe. “Ik heb al heel veel verkocht en van het geld ga ik naar de kermis. Gisteren ben ik al overal langs de deur gegaan om mijn zelfgemaakte tekeningen te verkopen. Dat heeft mij 26,32 euro opgeleverd”, vertelt hij trots.

Goocheltrucs

Clown Cees vermaakt verderop zijn jonge publiek met goocheltrucs en grapjes. Zes kinderen mogen meedoen aan een danswedstrijd op het podium. De 6-jarige Jordan doet dit het best en verdient een heuse beker. Dan is het tijd om pannenkoeken te versieren en natuurlijk ook te verorberen. Zelfs met zure matjes of kokindjes erop smaken ze prima. Zowel op dinsdag- als woensdagmiddag is er sport en spel op het evenemententerrein, waarbij een hindernisbaan zo snel mogelijk moet worden afgelegd. Ook kunnen de kleintjes buikglijden en zich uitleven op het springkussen. Met een kinderdisco en de swingo voor volwassenen wordt de dinsdag afgesloten.

‘Toch nog een prijs dit seizoen’ - Jorn Poelwijk

Hoogtepunt

Het hoogtepunt heeft plaats op woensdagmorgen. Dan is de Kerkvaartseweg het decor voor fraai versierde tractoren, waarvan de bijrijd(st)ers hun best doen met ringsteken. Slecht een paar trekkers zijn voorzien van beelden of teksten die verwijzen naar het boerenprotest. Aan de gevels in de straat wappert de driekleur massaal in het rood-wit-blauw. Zowel voor de versiering als bij het steken zijn er prijzen. Op de door Marjolein van der Post bestuurde trekker doet Jorn Poelwijk dit als beste. “Toch nog een prijs dit seizoen”, grapt de voetballer die na vele jaren afscheid heeft genomen van Aarlanderveen 1. ‘s Middags rollen de ballen bij een petanquewedstrijd naast de kerk en met een levende stoelendans is woensdagavond het Zomerfeest weer afgesloten.

Pannenkoeken versieren en opeten.
Afbeelding
Swaenswijk: talkshow, muziek, lezing en maaltijd Cultuur 27 jan, 16:11
Afbeelding
Gemeente Alphen: Fietssnelweg langs de Rijndijk-oost een stap verder Nieuws 27 jan, 08:35
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Inloopavond Dorpshart Ter Aar Nieuws 25 jan, 16:26
Afbeelding
VVD: boa's mogen gaan bekeuren Nieuws 25 jan, 16:14
Afbeelding
98-jarige Alphenaar krijgt leeftijdskorting op onderhoudsbeurt VW Polo Nieuws 25 jan, 14:29
Afbeelding
De minibiebs hangen er weer Nieuws 25 jan, 11:48
Afbeelding
Kermis op Koningsdag naar Europapark Nieuws 25 jan, 09:46
Afbeelding
Wethouder Greenport op werkbezoek: 'Enthousiast' Politiek 24 jan, 12:59
Afbeelding
'Mooi om te kunnen bijdragen aan Flying Doctors' Nieuws 24 jan, 10:33
Afbeelding
Evenementen Alphen aan den Rijn 2023: dit staat op de planning! Algemeen 24 jan, 09:10
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:02
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.