Onder grote belangstelling zong het Alphense musicalkoor Summertime driemaal een serie kerstliederen en andere sfeervolle nummers.
Onder grote belangstelling zong het Alphense musicalkoor Summertime driemaal een serie kerstliederen en andere sfeervolle nummers. (Foto: Rob Langerak)

Beter fris op de Nieuwkoopse winterbraderie dan de hitte op de zomerse editie

Nieuws

NIEUWKOOP - In Nieuwkoop is afgelopen week een drukbezochte winterbraderie gehouden. Die werd vooral bezocht door moeders met schoolgaande kinderen die een vrije middag hadden en door ouderen die niet meer hoefden te werken. In de 50 kramen verspreid over het Regthuysplein, de Dorpsstraat en in zalencentrum De Rank waren verschillende cadeau- en seizoenartikelen te koop.

Rob Langerak

Veel kramen zijn gericht op de komende kerstdagen, maar ook zelfgemaakte sieraden, kleding en speelgoed is er te vinden en een schrijfster verkoopt de door haar geschreven boeken. Voor Sinterklaas moet je een kleine kilometer verderop in pannenkoekenrestaurant De Suikerhoeve aan de Noordenseweg zijn, want daar is een Pietenfeest. Onder begeleiding van echte Pieten worden daar leuke spelletjes gedaan en kunnen de deelnemende kinderen een leuke verrassing verdienen. In het dorpscentrum kunnen kinderen wel met een rondlopende sneeuwpop op de foto of zich tegoed doen aan versgebakken poffertjes. Een trampoline ontbreekt evenmin. Ook voor de ouderen is er op verschillende plaatsen iets lekkers te eten.

Ondernemers

Natuurlijk staan er echte Nieuwkoopse ondernemers, maar ook standhouders van buitenaf hebben met een gevarieerd aanbod een plekje bemachtigd. Zo ook Mariska van Haaften van Ons Sjoppie uit Alphen. Zij verkoopt onder meer servetten in winterse sferen, windlichten en kaarsen. Over klandizie heeft zij niet te klagen. Is het dan geen koud klusje om de hele dag buiten achter haar kraam te staan? “Nee hoor, gewoon een beetje heen en weer lopen, dan blijf je vanzelf warm. Eerlijk gezegd vind ik dit beter dan de zomerbraderie. Toen was het 30 graden een brandde ik bijna weg.”

Senna Bosman uit Nieuwkoop en Bonnie Vellekoop uit Uithoorn staan er in De Rank comfortabel bij. Zij hadden eerst een winkeltje, maar runnen nu een groothandel in modestoffen. De verkoop van hun fleecedekens loopt volgens hen beter dan verwacht. “Dat zal ongetwijfeld met de energiecrisis te maken hebben, want mensen die de verwarming wat lager zetten, willen er toch een beetje warmpjes bij zitten.” Ook een kraam buiten, waar thermoleggings worden verkocht, heeft over belangstelling niet te klagen. Dat geldt eveneens voor de uitstallingen van kerststukjes en andere versieringen voor de feestdagen. “Leuk opgezet en best wel druk. Mooi weer en het zonnetje erbij. Wat wil je nog meer?” zegt de Nieuwkoopse Anke Disseldorp. Zij bezoekt de braderie met zoon Milo, dochter Fenna en haar vriendinnetje Mirthe. Fenna showt de voering met bont van haar winterjas om aan te geven dat zij het niet zo snel koud zal krijgen. Zij hebben net een cadeautje ‘om te bakken’ voor oma en opa gekocht.

Koor

“Rise and shine, for you light has come. Shout to the Lord, let the world sing Gloria” klinkt het bij het historische Regthuys. Onder grote belangstelling zingt daar het Alphense musicalkoor Summertime driemaal een serie kerstliederen en andere sfeervolle nummers. De naam van het koor is misschien minder toepasselijk bij een winters evenement, maar daar hebben de koorleden iets op gevonden. Voorzitter Ineke Akkermans en Ellen Schermer (PR) vertellen dat zij normaliter optreden in kostuums die bij een musical passen, maar dat Summertime bij optredens in december gekleed gaat in Dickensstijl. “De dames in lange jurken en bijpassende hoofddeksels en de heren ook klassiek met hoge hoeden.” Dat doen zij ook op 10 december bij de opening en afsluiting van de taptoe in Leiden, op 17 december in winkelcentrum De Aarhof in Alphen en op kerstavond bij Live Cooking in Avifauna. Akkermans maakt meteen van de gelegenheid gebruik om te vertellen dat het koor nog dringend op zoek is naar nieuwe sopranen. “Die kunnen zich opgeven via onze website https://www.koorsummertime.nl”.

Afbeelding
Tijdelijk minder publieke laadpalen voor auto's beschikbaar Nieuws 31 jan, 15:29
Afbeelding
Dana maakt mensen mooier op Wereldkankerdag Nieuws 31 jan, 14:22
Afbeelding
Deze sporters en verenigingen zijn genomineerd voor het Alphense Sportgala Sport 31 jan, 11:23
Afbeelding
'Mijn oproep: wandelschoenen aan voor Oekraïne' Nieuws 31 jan, 10:58
Afbeelding
Gemeente Alphen pakt armoede aan Politiek 30 jan, 16:02
Afbeelding
Dit gebeurde er de afgelopen dagen: nieuws uit Nieuwkoop Nieuws 30 jan, 15:10
Afbeelding
Maxime Takken wint NK Veldrijden Sport 30 jan, 14:33
Afbeelding
Bouw Brede School in Benthuizen begint bijna: in april eerste heipaal in de grond Nieuws 30 jan, 14:01
Afbeelding
Calimero's bij Groene Hart Koerier Nieuws 30 jan, 13:21
Afbeelding
Hendrik Groen komt naar Theater Castellum Cultuur 30 jan, 11:04
Afbeelding
Pieter Sneeuw ontvangt een lintje Nieuws 30 jan, 09:11
Afbeelding
Swaenswijk: talkshow, muziek, lezing en maaltijd Cultuur 27 jan, 16:11
Afbeelding
Gemeente Alphen: Fietssnelweg langs de Rijndijk-oost een stap verder Nieuws 27 jan, 08:35
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.