Winnaars HackShield-competitie

Nieuws
Via de HackShield-competitie leren de kinderen om te gaan met cyber-criminaliteit.
Via de HackShield-competitie leren de kinderen om te gaan met cyber-criminaliteit. (Foto: Aangeleverd)

Kaag en Braassem - Woensdag 15 november zijn de winnaars van de HackShield-competitie in de gemeente Kaag & Braassem gehuldigd.

De drie winnaars van 9 jaar en twee van 11 jaar oud werden opgehaald met een politieauto en met zwaailichten naar het gemeentehuis gebracht. Daar werden de winnaars ontvangen door hun ouders en burgemeester Astrid Heijstee. De winnaars kregen een lintje, een diploma, een T-shirt en wat lekkers. HackShield is een game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Via deze game worden kinderen opgeleid tot Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar.

Eén van de winnaars zegt over het spel: “Het is handig dat je jezelf nu beter kunt beveiligen tegen hackers. En het is een super leuk spel!” Een andere winnaar zegt dat ze geleerd heeft dat je een goed wachtwoord moet hebben zodat hackers jouw account niet voor wat anders kunnen gebruiken. 

Door de levels te spelen leren kinderen over belangrijke cyber security onderwerpen, en via de Quests kunnen ze bijvoorbeeld hun vader, moeder, opa of oma uitdagen. 

Meedoen

HackShield werkt samen met veel gemeenten in Nederland. Gemeenten en politie zijn namelijk op zoek naar Cyber Agents die ervoor kunnen zorgen dat zijzelf en hun omgeving het internet veilig kunnen gebruiken. De gemeenten en politie zijn zo blij met de hulp van Cyber Agents, dat de beste Cyber Agents zelfs kans maken om officieel gehuldigd te worden. Kinderen in Kaag & Braassem kunnen nog steeds meedoen aan de game.