Terug in de tijd: Roberto Jacketti & The Scooters

Nieuws
Terug in de tijd met Roberto Jacketti & The Scooters.
Terug in de tijd met Roberto Jacketti & The Scooters. (Foto: aangeleverd)

ALPHEN - Het is 1984 en heel Europa een zomer lang I Save The Day van Roberto Jacketti & The Scooters zingt. Zanger Erik van der Hoff (60) kijkt er met trots en weemoed op terug.

Vriendschap blijft

Uitverkochte concerten, gillende fans en tournees in binnen- en buitenland waren ‘business as usual’ voor de vijf avonturiers uit Noord-Holland. Eind 2022 zijn ‘de Scooters’ te gast bij de allerlaatste Dolly Dots-show in de Ziggo Dome. De band speelt dan al met de gedachte aan een serie theateroptredens en de overdonderende publieksreactie geeft het laatste duwtje richting een positief antwoord op de vraag Tour-ja of Tour-nee. Het werd Tour-ja.

Bezoekers reizen in die vrolijke jaren 80-theatershow door de feitjes, gebeurtenissen en popmuziek van het decennium. Van der Hoff zal ook af en toe een quizvraag de zaal in slingeren. “Aan de hand van onze plakboeken schetsen we de tijdlijn van wat er gebeurde in de wereld en daarnaast vertellen we wat óns overkwam in die jaren.” 

Wie alleen I Save The Day kent en zich geen van de andere zeven Top 40-noteringen van Roberto Jacketti & The Scooters voor de geest kan halen, hoeft zich volgens de zanger geen zorgen te maken. ”We spelen ook werk van anderen, al is het dan maar een minuutje per nummer. Je gaat als bezoeker vooral even terug in je eigen jeugd.”

Roberto Jacketti & The Scooters spelen donderdag 4 april in Castellum. Kaarten zijn te koop via www.castellum.nl of aan de theaterkassa (di. t/m za. 12:00 - 14:00 uur). Let op: de theaterkassa is eenmalig op dinsdag 27 februari gesloten.