UPDATE

Sinterklaas intocht Alphen aan den Rijn 2023: dit moet je weten!

Uitgaan
Sinterklaas komt bijna in het land!
Sinterklaas komt bijna in het land! (Foto: Mexx van der Lieuw / REGIO12MEDIA.NL)

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Sint zal dit jaar weer zijn weg vinden naar Alphen aan den Rijn en de verschillende dorpen daar omheen. In dit artikel lees je waar en wanneer de Sint aankomt in en rond Alphen aan den Rijn!

Sinterklaas intocht Alphen 2023

De Sinterklaas intocht in Alphen aan den Rijn vindt plaats op zaterdag 18 november 2023. De stad komt die dag tot leven met muziek, entertainment en de langverwachte aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten. Het belooft een onvergetelijke dag te worden voor jong en oud. Hieronder vind een overzicht van het programma van de Sinterklaas intocht in Alphen:

  • 10.30 uur: Het feest begint al vroeg met muziek en entertainment op het Rijnplein.
  • 11.30 uur: Aankomst van Sinterklaas en zijn pieten op de Stoomboot.
  • 11.45 uur: Officiële ontvangst door de burgemeester van Alphen aan den Rijn, Liesbeth Spies.
  • 12.00 tot 14.00: De Sintparade door het centrum van Alphen, met optredens van Dos bij het Gemeentehuis, D-beatz op het Thorbeckeplein en De Vos op de Anne-Frankkade.

“We hebben er weer zin in,” zegt voorzitter Stefan de Graaf. “Na het succes van de voorgaande jaren, kijken wij weer uit naar de komst van de Sint.”
De goedheiligman komt met zijn Pieten op zaterdag 18 november om 11:30 aan met de Pakjesboot. Vanaf 10:30 uur is er op het Rijnplein muziek en entertainment om de kinderen en volwassen alvast in de stemming te brengen voor de aankomst van de Sint. Na zijn aankomst verwelkomt de burgemeester Sint en Pieten op het podium. Van 12:00 tot 14:00 uur zullen Sint en Pieten hun route door het centrum lopen. Onderweg zijn er optredens van DOS bij het Gemeentehuis, D-beatz op het Thorbeckeplein en De Vos op de Anne-Frankkade. De precieze route die de goedheiligman zaterdag loopt is op de website van Sint in Alphen te vinden.

‘De bezoekaanvragen stromen binnen’

Naast de intocht, staan de goedheiligman en zijn roetveegpieten ook dit jaar weer paraat voor bezoeken. “De bezoekaanvragen stromen binnen,” vertelt Stefan de Graaf. “We hopen dat veel kinderen dit jaar weer mogen genieten van de leukste periode van het jaar.” In de periode na de intocht zijn er ook verschillende activiteiten in het centrum. Zo komen de Voorleespiet en een PietenDJ langs en kunnen kinderen deelnemen aan een Pietenexamen en een etalagespeurtocht.

Vrijwilligers

Vrijwilligers kunnen zich te allen tijde aanmelden om te helpen bij de bezoeken of de activiteiten in het centrum. “Wij zijn blij met elke helpende hand,” stelt de voorzitter: “zonder de vrijwilliger is zo’n feest niet mogelijk.”

Via de website kan er aangemeld worden als vrijwilliger of sponsor. Daarnaast is op de website alle informatie te vinden over het boeken van bezoeken, de Sinterklaasintocht en de activiteiten in het centrum. Meer informatie op: www.sintinalphen.nl.

Sinterklaas intocht Boskoop 2023

De Sinterklaas intocht in Boskoop vindt plaats op zaterdag 18 november 2023. Om 14.00 uur komt de Sint aan in Boskoop, bij de Galerij. Een betoverend moment waar kinderen en hun families zich verheugen op de komst van Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten, vol feestelijke opwinding en plezier!

Hazerswoude-Dorp

Op zaterdag 25 november 2023 vindt de Sinterklaas intocht plaats in Hazerswoude-Dorp.

Hazerswoude-Rijndijk

De Sinterklaas intocht in Hazerswoude-Rijndijk vindt in 2023 plaats op zaterdag 25 november

Koudekerk aan den Rijn

In Koudekerk aan den Rijn vindt de Sinterklaas intocht plaats op zaterdag 25 november 2023.

Benthuizen

Op zaterdag 25 november 2023 is de Sinterklaas intocht in Benthuizen.

Zwammerdam

De Sinterklaas intocht in Zwammerdam is op zaterdag 25 november 2023. De intocht vindt plaats op 14.30 uur in het Ziende park. Er volgt een optocht naar het Kerkplein die tot 16.30 uur zal duren.

Aarlanderveen

In Aarlanderveen is de Sinterklaas intocht op zaterdag 25 november 2023.