Bijna kwart miljoen binnen voor Voedselpark Amsterdam

Algemeen
Het Voedselpark wordt voor alle Amsterdammers.
Het Voedselpark wordt voor alle Amsterdammers. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Het gaat goed met de crowdfunding voor Voedselpark Amsterdam. Er is al bijna een kwartmiljoen euro bijeen om de droom van veel Amsterdammers om Lutkemeer te behouden als groengebied uit te laten komen. 

Behoud Lutkemeer zet zich in om de Lutkemeerpolder te behouden voor de stad Amsterdam en heeft Voedselpark Amsterdam bedacht. Daarmee wil het platform laten zien wat er mogelijk is in de polder en dat er veel draagvlak voor is in de stad. Het idee is om samen een miljoen euro te investeren en met andere grondfondsen en daarmee de grond vrij te kopen.

Crowdfunding

Burgercoöperatie Land van Ons heeft zich bij het lokale initiatief van Voedselpark Amsterdam gevoegd. Voedselpark startte onlangs een crowdfunding campagne, waarbij meer dan 2000 Amsterdammers al 250.000 euro bijeenbrachten. Samen hebben de partijen voldoende financiële draagkracht om de grond van de gemeente te kopen tegen een marktconforme prijs.

De komende weken gaat Voedselpark Amsterdam samen met Land van Ons in gesprek met gemeenteraadsleden en hoopt ook met de wethouder van Amsterdam. Er volgt ook een schrijfactie richting de raadsleden en kandidaten. De stand van de crowdfunding is ook op de website voedselparkamsterdam.nl te volgen.

Vandaag, maandag 21 februari, is van 20.00 tot 21.15 uur de webinar Bodem en Smaak. Over een duurzaam en gezond voedselsysteem in de Metropoolregio Amsterdam en de betekenis van de bodem in het algemeen en Lutkemeer in het bijzonder. Meedoen en praten kan via zoom. Het password is: 736107.

Sprekers

De volgende sprekers praten live vanuit de studio bij de Natuurmediatheek het Groenpunt en online mee: Annick Mantoua, directeur de gezonde stad; Abdelkader Benali, schrijver en kok; Michiel Korthals, hoogleraar toegepaste filosoof; Rene Zanderink, journalist en kookboek schrijver; Dick Glastra Loon, directeur Eigenwijks; Sebastiaan van Aalst, directeur Food Kabinet en Rob Roggema, architect Lector Inholland.

Maandag 28 februari is het volgende webinar over grondpolitiek. Wat speelde zich allemaal af rond corruptie in de Lutkemeer en hoe werkt dat nog steeds door?

Voor meer informatie: info@voedselparkamsterdam.nl, www.voedselparkamsterdam.nl en Facebook, Twitter,  Instagram, YouTube.