Bomen voor de beste bewoners van Nieuw-West

Algemeen
Erik Bobeldijk met de Groengroep Nieuw Sloten.
Erik Bobeldijk met de Groengroep Nieuw Sloten. (Foto's: Brandeisfotografie)

NIEUW-WEST - Tijdens de online nieuwjaarsbijeenkomst werden ze weer bekend gemaakt: de mensen die zich met liefde inzetten voor buurt en buren. De zwerfvuilprikkers, de boodschappendoeners, de activiteitenorganiseerders en andere lieverds. Uit alle inzendingen van bewoners uit Nieuw-West koos de jury drie bewoners(groepen). Zij kregen naast de eer, bloemen en een oorkonde ook hun eigen boom. Die mochten ze vorige week planten aan de Laan van Verdienste.

 Shirley Brandeis

Drie bomen werden er geplant. Er was een boom voor Karin Schreutelkamp, een boom voor Maria Edith Pineda Rincón en een boom voor de Groengroep Nieuw Sloten. En die drie zoete kersenbomen werden door deze bewoners(groep) zelf geplant na lieve woorden van een dagelijks bestuurder. Nu kent Nieuw-West drie dagelijks bestuurders, dus dat was makkelijk verdeeld daar aan de, met de jaren steeds boomrijkere, Laan van Verdienste, nabij brug 610 en de ALO.

Boom van Verdienste

“Altijd staat ze voor bewoners paraat en altijd denkt ze mee over hoe we de buurt schoner, veiliger en gezelliger kunnen maken,” sprak gastheer/dagelijks bestuurder Ronald Mauer tot Karin Schreutelkamp, die de Boom van Barmhartigheid had ontvangen. Schreutelkamp staat in eigen wijk bekend als de betrokken buurvrouw die onder andere waar nodig voor buren boodschappen haalt of een kopje soep brengt. Zeker in coronatijd was zij voor veel mensen een enorme steun. “Wat jij allemaal doet, nemen we niet voor lief,” zei Mauer. “Zeker niet omdat ik weet dat je het soms heftig vindt om te zien hoe moeilijk sommige bewoners het hebben. Jij bent hun steun en toeverlaat. Je bent een barmhartige Samaritaan in een voor veel mensen ellendige tijd en daarom schenken we je deze boom.”

Tekst loopt onder de foto door.


Ronald Mauer en Karin Schreutelkamp, die de Boom van Barmhartigheid kreeg.

Boom voor Barmhartigheid

Verderop sprak gastheer/stadsdeelvoorzitter Emre Ünver mooie woorden tot Maria Edith Pineda Rincón, die veel van haar tijd steekt in het ontwikkelen, organiseren én uitvoeren van projecten rond gezondheid en eenzaamheid. Van outdoor-fitnessapparatuur aan de Sloterplas en in het Stadspark tot aan naailessen, spraaklessen, maandelijkse momenten van ontmoeting, dansmiddagen en meer. “Jij bent de drijvende kracht achter zoveel activiteiten in de Wildemanbuurt. Je tilt bewoners op die dat nodig hebben en verdienen, en dat doe je met passie en plezier,” sprak Ünver, waarna de boom de grond inging.

Samen voor een schone stad Boom

Weer even verderop kreeg de Groengroep Nieuw Sloten een mooie toespraak van gastheer/dagelijks bestuurder Erik Bobeldijk. De Samen voor een schone stad Boom 2021 werd aan hen toegekend vanwege hun meer dan twintig jaar lange inspanningen voor het ‘groene goud’ in eigen buurt. Hierbij staan duurzaamheid, een schone omgeving en het adviseren van buren (en soms ook het stadsdeel) centraal. Bobeldijk richtte zich tot Huub, Dick, Greet, Marjolein, Ingrid, Jane, Hein, Saskia, Hans en Robert, toen hij zei: “Jullie denken mee over de herinrichting, geven bewoners maar ook ons handige tips én jullie zijn van waarde voor de planten en dieren in ons stadsdeel. Hiermee zijn jullie eerder professionals dan vrijwilligers.” En ook dat verdiende een boom.


Emre Ünver had mooie woorden tot Maria Edith Pineda Rincón.

Afbeelding
Afbeelding