SportContrainer Gerbrandypark daagt buitensporter uit

Algemeen
Mohamed El Messaoudi is trots op zijn SportContrainer.
Mohamed El Messaoudi is trots op zijn SportContrainer. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST- Elk jaar stelt stadsdeel Nieuw-West buurtbudget beschikbaar; een pot met geld om te verdelen over goede ideeën van bewoners. Omdat bewoners zelf als geen ander weten wat goed is voor hun buurt. Afgelopen jaren werden enorm veel plannen om de buurt gezelliger, beter en leuker te maken ingediend en een deel ervan uitgevoerd, nadat medebewoners hun stem erop hadden gegeven. Zoals de SportContrainer, een idee van Mohamed El Messaoudi, in het Gebrandy- en Sloterpark.

Shirley Brandeis

Lekker buiten sporten vraagt soms meer dan een rondje in het groen. “Ik miste in het Gerbrandypark, waar ik graag sport, apparaten om te trainen,” vertelt Mohamed El Messaoudi, buurtbewoner uit Slotermeer, die in zijn vrije tijd graag in een van de parken in het westen van de stad traint. Hij hoorde over het geld dat de gemeente beschikbaar stelt voor goede ideeën, twijfelde geen moment en diende zijn sportieve plan in voor zowel Sloterpark als Gerbrandypark, “omdat ik mensen in Nieuw-West meer wil laten bewegen. Laagdrempelig en kosteloos.”

Uitdagend

Iedereen aan het sporten krijgen is El Messaoudi’s doel met de SportContrainer, een container waar je wordt uitgedaagd door touwen, ringen en banden. “Gratis uitdagende fitness, survival en calisthenics ineen!” Eerder deze maand werd de SportContrainer in het Gerbrandypark, die eerder deze lente werd geplaatst, officieel geopend. Een uitkomst, want door de vernieuwingsplannen kunnen er momenteel geen vaste toestellen worden geplaatst. Tijdens de opening konden nieuwsgierige buurtbewoners vragen stellen, waarbij duidelijk werd dat ook mensen die les willen geven welkom zijn om van de container gebruik te maken. El Messaoudi: “Elke keer als ik zie dat daar gesport wordt, en zie dat zowel jong als oud er gebruik van maakt, ben ik trots dat ik mensen zo aan het bewegen krijg!”

Ook een goed idee voor de buurt? Komende zomer gaat er weer een nieuwe ronde van start! Zie www.amsterdam.nl/stadsdelen/nieuw-west/buurtbudgetten-nieuw-west voor meer informatie over indienen en al gerealiseerde bewonersideeën.