Buurtbudget op de Buurtwerkplaats Noorderhof

Algemeen
Er werd onder andere een diuk genomen in de Sloterplas.
Er werd onder andere een diuk genomen in de Sloterplas. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Zo’n 150 mensen van twintig verschillende nationaliteiten kwamen onlangs naar Buurtwerkptaats Noorderhof; een ‘vrijplaats” aan de noordzijde van de Sloterplas.

Die dag werd het buurtbudgetplan “Warm Hearts” toegelicht. Bezoekers konden horen en ervaren wat dit plan beoogd. Het doel is om een laagdrempelige sauna te bouwen die, anders dan de exclusieve wellness, de eenvoudige Finse sauna beleving voor iedereen toegankelijk maakt. Het achterliggende idee is dat tegenover het gebruik de bezoeker iets doet voor buurtgenoot of omgeving. Hierover schrijft hij of zij slechts een kort verhaal.

Digitaal platform

De verhalen worden dan gepubliceerd op een digitaal platform. De organisatie wil dat dit ook anderen motiveert iets voor de eigen buurt te betekenen. De bouw zal gerealiseerd worden met, onder andere, mensen van het AZC, om ook zo mensen met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen. 

\Op de dag zelf konden bezoekers ervaren wat een sauna is. Gebruikers van de sauna namen een frisse duik in de Sloterplas of gingen in de hottube. Verder was er gelegenheid om meditatie- en ademhalings sessies te volgen alsmede een Zumba workshop. Verder werd er genoten van muziek en zang door bewoners van het AZC, Finse soep en een drankje aan de grote vuurschaal van de buurtwerkplaats.