Opening nieuwe speeltuin Natuurkamer

Algemeen
De Natureluur nieuwe vorm.
De Natureluur nieuwe vorm. (Foto's: aangeleverd)

NIEUW-WEST - De langverwachte nieuwe speeltuin De Natureluur in het Sloterpark wordt woensdag 7 december geopend. Vanaf dan kunnen kinderen weer komen spelen en de nieuwe geheel natuurlijke speelplek gemaakt van lokaal hout testen.

Bekenden van de Natureluur kennen de speeltuin vast wel: het bekende vlot over de vijver, de kabelbaan en de eindeloze plekken om verstoppertje of tikkertje te spelen. Wat mensen wellicht niet weten is dat er voorheen ook een uitgebreid klauterparcours was. Door het gebruik van natuurlijke materialen zijn de toestellen, net als al het meubilair, onderhevig aan de elementen.

Veranderend karakter

Af en toe eist de natuur dan een speeltoestel of een bank terug. Hierdoor heeft dit deel van het park altijd een veranderend karakter en leeft het meer dan andere plekken. De medewerkers en vrijwilligers van De Natuurkamer doen hun best om verouderd meubilair te onderhouden en vervangen daar waar nodig is. Voor de speeltuin was meer hulp nodig en is Stout Hout, een bouwer met ruim twintig jaar ervaring, ingeschakeld.

Dit jaar was het dan zover: een belangrijk deel van de speeltuin is opnieuw ontworpen en teruggebouwd. Het speelse en organische karakter past zeker bij de rest van het park en de enkele kinderen die het geluk hadden hem al te testen zijn enthousiast. En daar gaat het natuurlijk om.

Een belangrijk deel van de speeltuin is opnieuw ontworpen en teruggebouwd.