Afbeelding
(Foto: Pixabnay)

Waar laat je je groot afval in Nieuw-West?

Algemeen

NIEUW-WEST - Met de feestmaand achter de rug en het voorjaar in het verschiet, vatten veel mensen het plan op om thuis eens grote opruiming te houden. Maar waar laat je de stoel die je niet meer ziet zitten of die oude planken die je niet meer gebruikt? In Nieuw-West kan allerlei soorten afval meteen zelf worden weggebracht en als het nog niet in de weg staat, kan er een afspraak worden gemaakt om het te laten ophalen. En wat kun je allemaal aanbieden? Hieronder hebben we alles op een rijtje gezet.

In Nieuw-West zijn twee afvalpunten: aan de Seineweg Seineweg 1 en aan de Henk Sneevlietweg 22. De afvalpunten zijn van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur open. Afvalpunt Henk Sneevlietweg is zelfs ook op zondag open van 10.00 tot 16.00 uur.

Gescheiden

Op de afvalpunten kan er allerlei soorten afval kwijt. Denk aan karton, matrassen, tuinafval, klein chemisch afval en spullen voor de kringloop. Een compleet overzicht is hier te vinden. Het afval moet wel zelf worden gescheiden. Daarom is het handig om thuis de verschillende soorten afval al apart te houden. Dat scheelt sorteren op het afvalpunt.

De medewerkers van het afvalpunt kunnen wel vragen om een identiteitsbewijs. Als het identiteitsbewijs niet door de gemeente Amsterdam is uitgegeven, moet er wel worden aangetoond dat iemand in Amsterdam woont.

Wachtrij

De afvalpunten zijn tot 17.00 uur open. Als het uitladen van de spullen langer duurt dan tien minuten, kan het gebeuren dat iemand al vóór 17.00 uur niet meer naar binnen mag. Houd ook rekening met een wachtrij. Kom dus ruim voor 17.00 uur.

Zelf niet in staat om groot afval weg te brengen? Dan kan er een afspraak worden gemaakt via de website. Daar is ook een lijst te vinden van de spullen die wel en niet worden opgehaald.

Afbeelding
Competencia Oficial bij Cinema De Vlugt Algemeen 26 jan, 07:25
Afbeelding
Vrijwilligerscafé Valentijn Algemeen 25 jan, 16:33
Afbeelding
Pinnen in Amsterdam Nieuw-West: waar vind je de pinautomaten? Algemeen 25 jan, 15:04
Afbeelding
Laadpalen in Amsterdam Nieuw-West: hier vind je ze Algemeen 25 jan, 14:09
Afbeelding
Het Nationaal Theaterweekend in de Meervaart Algemeen 25 jan, 13:23
Afbeelding
Platina voor Anand en Etwaria Gopie Algemeen 25 jan, 12:16
Afbeelding
Ontwikkeling en talenten staan voorop vmbo Amsterdam-West Algemeen 25 jan, 11:00
Afbeelding
Brievenbussen in Amsterdam Nieuw-West: hier staan ze Algemeen 24 jan, 16:16
Afbeelding
Stylingevent About You voor tienermeiden (en hun vriendinnen en moeders) Algemeen 24 jan, 14:29
Afbeelding
'Wij Zijn Plein '40-'45 gelanceerd en klaar om het samen te doen' Algemeen 24 jan, 13:41
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:08
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:46
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Op Rodi Amsterdam Nieuw-West volg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West. Rodi Amsterdam Nieuw-West informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam Nieuw-West

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West in je mailbox.