Grofvuil laten ophalen of wegbrengen in Nieuw-West? Zo werkt dat!

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - Waar laat je de stoel die je niet meer ziet zitten of die oude planken die je niet meer gebruikt? In Nieuw-West kan allerlei soorten afval meteen zelf worden weggebracht en als het nog niet in de weg staat, kan er een afspraak worden gemaakt om het te laten ophalen. Hoe werkt grofvuil laten ophalen of zelf wegbrengen in Nieuw-West? En wat kun je allemaal aanbieden? Hieronder hebben we alles op een rijtje gezet.

In Nieuw-West zijn twee afvalpunten: aan de Seineweg Seineweg 1 en aan de Henk Sneevlietweg 22. De afvalpunten zijn van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur open. Afvalpunt Henk Sneevlietweg is zelfs ook op zondag open van 10.00 tot 16.00 uur.

Grof afval wegbrengen in Nieuw-West: welk afval kwijt?

Op de afvalpunten kan er allerlei soorten afval kwijt. Denk aan karton, matrassen, tuinafval, klein chemisch afval en spullen voor de kringloop. Een compleet overzicht is hier te vinden. Het afval moet wel zelf worden gescheiden. Daarom is het handig om thuis de verschillende soorten afval al apart te houden. Dat scheelt sorteren op het afvalpunt.

De medewerkers van het afvalpunt kunnen wel vragen om een identiteitsbewijs. Als het identiteitsbewijs niet door de gemeente Amsterdam is uitgegeven, moet er wel worden aangetoond dat iemand in Amsterdam woont.

Openingstijden grofvuil wegbrengen Amsterdam Nieuw-West

De afvalpunten zijn tot 17.00 uur open. Als het uitladen van de spullen langer duurt dan tien minuten, kan het gebeuren dat iemand al vóór 17.00 uur niet meer naar binnen mag. Houd ook rekening met een wachtrij. Kom dus ruim voor 17.00 uur.

Zelf niet in staat om groot afval weg te brengen? Dan kan er een afspraak worden gemaakt via de website. Daar is ook een lijst te vinden van de spullen die wel en niet worden opgehaald.