Profiteren van zonnepanelen zonder investering: het is mogelijk

Duurzaam
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Wil je graag duurzame energie opwekken met zonnepanelen, maar houden de hoge aanschafkosten je tegen? Dan hebben we goed nieuws: het is mogelijk om te profiteren van zonnepanelen zónder een grote investering te doen. Dit doe je door zonnepanelen te huren in plaats van te kopen. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden en voordelen van het leasen van zonnepanelen.

Kosten van zonnepanelen huren

Zonnepanelen zijn erg prijzig in aanschaf en daarom niet voor iedereen toegankelijk. Wanneer je ervoor kiest om de panelen te huren, betaal je een maandelijks bedrag en hoef je dus niet in één keer een grote investering te doen. Bij het verhuurbedrijf Otovo kun je al zonnepanelen huren vanaf €30 per maand. Lees meer over de zonnepanelen huren kosten op hun website.

Direct besparen op energie

Zodra de huurovereenkomst is getekend, wordt er een afspraak gemaakt voor de installatie van de zonnepanelen. Liggen de panelen eenmaal op je dak? Dan begin je al direct met het opwekken van zonne-energie en dus met besparen. De maandelijkse kosten voor de huur liggen lager dan de energiekosten die je ermee bespaart. Hierdoor kun je al op korte termijn geld uitsparen – iets wat bij het kopen van zonnepanelen nog erg lang duurt.

Onderhoud uit handen

Door zonnepanelen te huren geniet je niet alleen direct van duurzame energie en besparing, maar geef je ook een hoop zorgen uit handen. Je bent bijvoorbeeld niet zelf verantwoordelijk voor het onderhoud. Groot onderhoud en de bijkomende kosten zijn de verantwoordelijkheid voor het verhuurbedrijf. Hierdoor loop je zelf weinig risico.

Garantie bij defecten

Ga je zonnepanelen huren bij Otovo? Dan ben je verzekerd van goede kwaliteit en maar liefst 20 jaar garantie. In het geval van een storing of defect zorgen ze altijd voor een passende oplossing. Bij het kopen van zonnepanelen ben je hier zelf verantwoordelijk voor, wat een hoop stress kan veroorzaken.

Salderingsregeling

Het kan voorkomen dat je meer zonne-energie opwekt dan je verbruikt. Dit teveel aan energie kun je verkopen aan het net. Ook bij het gebruik van gehuurde zonnepanelen ben je namelijk 100% eigenaar van de opgewekte stroom.

Gehuurde zonnepanelen afkopen

Het is bij Otovo mogelijk om de gehuurde zonnepanelen in de loop van de tijd af te kopen. Hoe langer je de panelen al huurt, hoe voordeliger het zal zijn om ze af te kopen. Ook na afloop van het huurcontract krijg je de mogelijkheid om het de huur te verlengen of de panelen volledig over te nemen.

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.