Laatste weekend ExploreZ van ZID met onder andere danser uit Nieuw-West

Nieuws
Tijdens het laatste weekend van het ExploreZ festival van het ZID Theater is veel moois te beleven.
Tijdens het laatste weekend van het ExploreZ festival van het ZID Theater is veel moois te beleven. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Het ExploreZ festival van het ZID Theater vindt dit jaar tot en met zondag 21 mei plaats. In het laatste weekend van het festival is er veel moois te beleven. 

Donderdag 18 mei om 20.00 uur speelt het gezelschap antagon TheaterAKTion uit Duitsland dansvoorstelling Corpus Mundi. Hierin neemt de Braziliaanse Bárbara Carvalho het publiek mee naar haar eigen ervaringen met racisme, met elementen uit de traditionele Afrikaanse en Afro-Braziliaanse dans en moderne dans.

Dansmakers uit Nieuw-West

Het laatste weekend staat in het teken van aanstormend, nieuw talent. Een nieuwe generatie dansmakers onder andere uit Nieuw- West laten hun prikkelende werk zien met de voorstellingen Scattered Complexity & Triplets Performance Evening op 19 mei, om 20.00 uur.

Zaterdag 20 mei om 14.00 uur treedt maker Semere Welday uit Eritrea op, met een achtkoppige band, het muziekprogramma The Northern Stars, waarbij diverse muziekstijlen en culturen samensmelten. Tenslotte laten aanstormende talenten met roots in Nederland, Marokko, Griekenland, Palestina, Syrië en Argentinië hun werk zien in het dynamische programmaonderdeel Explodium, met korte optredens op zondag 21.00 mei om 17.00 uur.

Afterparty

De afsluiting gebeurt met een spetterende Afterparty met Fanfare van de Eerste liefdesnacht. Voor bewoners van Nieuw- West is er een vijftig procent korting op de entree. Samen met iedereen wil het festival een leven met kunst en cultuur vieren zonder grenzen of beperkingen, waarbij iedereen welkom is. 

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.explorez.nl.