Zaak Lutkemeer eerder in hoger beroep

Nieuws
De Lutkemeer in afwachting van wat er gaat gebeuren.
De Lutkemeer in afwachting van wat er gaat gebeuren. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Na een recente afwijzing van de rechtbank is Stichting Behoud Lutkemeer in hoger beroep gegaan om de verlening van de bouwvergunning voor een distributiecentrum van 55.000 vierkante meter in de Lutkemeerpolder te voorkomen. Daarvoor zijn verschillende juridische proecedures in gang gezet. Eén ervan dient deze week, donderdag 29 juni om 11.00 uur bij de Raad van State, Kneuterdijk 22 in Den Haag.

Het juridische team van de stichting roept iedereen op om steun te betuigen bij de Raad van State en plaats te nemen op de publieke tribune. “Het is van groot belang dat we laten zien dat er veel mensen zijn die deze zaak steunen”, zo meldt de stichting.

Bouwvergunning

“Stichting Behoud Lutkemeer voert al jarenlang een procedure om aan te kaarten dat het bestemmingsplan, op basis waarvan deze bouwvergunning is afgegeven, tot stand is gekomen door corruptie.” De stichting eist dat het bestemmingsplan onverbindend wordt verklaard. Daarmee ontstaat er ruimte om de toekomst van de polder opnieuw te bezien en zo Voedselpark Amsterdam mogelijk te maken.

In de zitting wordt gevraagd om een voorlopige voorziening, een stop op uitvoering van de verleende vergunningen, totdat op de inhoudelijke zaak is beslist. Het gaat om de verlening van de bouwvergunning voor een distributiecentrum van 55.000 vierkante meter in de Lutkemeerpolder. Behoud Lutkemeer heeft onderzoek gedaan naar de corruptie. Een samenvatting hierover is te vinden via: www.youtube.com/watch?v=5oBlK2dRahg.