Burgemeester Femke Halsema wil nog niet weg uit Amsterdam

Nieuws
Femke Halsema, op de foto met de winnaar van Amsterdammer van het Jaar 2022, wil nog wel een termijn in Amsterdam aanblijven.
Femke Halsema, op de foto met de winnaar van Amsterdammer van het Jaar 2022, wil nog wel een termijn in Amsterdam aanblijven. (Foto: Anita Edridge)

AMSTERDAM - Burgemeester Femke Halsema wil graag nog een termijn haar functie uitoefenen. In haar sollicitatiebrief maakt zij haar wens kenbaar. 

‘Samen met de gemeenteraad wil ik de omslag maken naar een gemeente die naast de Amsterdammers staat en daarnaar handelt. Dit betekent een Nieuw Amsterdams Verbond waarin onze inwoners, instellingen en bedrijven op voet van gelijkwaardigheid en in onderling vertrouwen samen optrekken. Bij de voorbereiding van de viering van ons 750-jarig bestaan in 2025 wordt die samenwerking nu al zichtbaar. In dat bijzondere jaar hoop ik dat Amsterdam bruist als de vrije stad die het al eeuwen voor oude en nieuwe inwoners is”, zo schrijft zijn onder andere. 

De sollicitatiebrief van de burgemeester aan de gemeenteraad waarin zij kenbaar maakt dat zij graag in aanmerking komt voor een tweede termijn als burgemeester van Amsterdam is hier te lezen.