PleinFestijn en Panna Knock Out in Geuzenveld

Nieuws
Bezoekers kunnen struinen tussen de kramen vol curiosa en creaties aangeboden door hun Amsterdamse buren.
Bezoekers kunnen struinen tussen de kramen vol curiosa en creaties aangeboden door hun Amsterdamse buren. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Geuzenveld vier zaterdag 7 oktober feest op het Lambertus Zijlplein. Van 11.00 tot 17.00 uur is er een buurtmarkt met live muziek, food terras, sport- en spelactiviteiten voor alle leeftijden. Van 15.00 tot19.00 uur kunnen jongeren deelnemen aan het Panna Knock Out toernooi met demonstraties van tweevoudig wereldkampioen Easy Man. Toegang voor bezoekers is gratis.

Bezoekers kunnen struinen tussen de kramen vol curiosa en creaties aangeboden door hun Amsterdamse buren. Jonge Amsterdammers tot en met 18 jaar, die gratis mee kunnen doen op de markt, bieden hun tweedehands en zelfgemaakte spullen. 

Lokale talenten

Verspreid over het plein zijn er activiteiten voor jong en oud met onder andere knutselcaravan, weefkunst, henna, poppenkast, OBA verhalenkraam, springkussen, schmink, reuzespellen en hoelahoepen. Op het terras kun je van een hapje en drankje genieten terwijl je mee danst, -rapt en -zingt met de optredens van lokale talenten Lena & Eden, Abigaël Ama trio, Salsa workshop met Juan Carlos, Freya Majestika en grote afsluiter reggaeband Flavour Coalition.


Bijdens het PleinFestijn vindt een officiële Amsterdamse voorronde plaats van het NK Panna Knock Out 2024. (Foto: aangeleverd)

Panna Knock Out toernooi

Panna Knock Out is de artistieke vorm van straatvoetbal waarbij je al je skills en tricks uit de kast moet halen om je tegenstander te verslaan. Tijdens het PleinFestijn vindt een officiële Amsterdamse voorronde plaats van het NK Panna Knock Out 2024. Jongeren tot en met 18 jaar kunnen zich vanaf 14.30 uur aanmelden voor de Panna Knock Out categorieën U12, U15, 16+ en Ladies. Winnaars krijgen een beker én ticket voor deelname aan het NK.

Samen voor het Lambertus Zijlplein

Het Lambertus Zijlplein is het hart van Geuzenveld. Het plein is vol in ontwikkeling en is het afgelopen jaar mooier, groener en veiliger gemaakt door bijvoorbeeld de verlichting aan te passen en zitplekken te creëren. Mensen die in de buurt wonen, ondernemen, werken of anders actief zijn, zijn uitgenodigd om aan te sluiten bij de buurtgroep Samen voor het Lambertus Zijlplein om zo gezamenlijk ideeën tot leven te brengen en mee te doen met acties die het plein een prettige omgeving maken waar iedereen zich thuis en gehoord voelt.

PleinFestijn

Het plein biedt veel ruimte voor buurtinitiatieven en het PleinFestijn is daar één voorbeeld van. Tijdens het PleinFestijn komen lokale ondernemers, sociale projecten en bewoners van alle leeftijden en achtergronden samen om hun spullen, kennis en talent te delen. Het PleinFestijn met Panna Knock Out wordt georganiseerd door Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West, Team Sportservice Amsterdam, Panna Knock Out Benelux en Stichting Amsterdam BLEND Events.

PleinFestijn & Panna Knock Out op zaterdag 7 oktober is van 11.00 tot 19.00 uur op het Lambertus Zijlplein. 

Link naar facebook evenement: https://www.facebook.com/events/1478162782989054.

Of kijk voor de details op de instagram en facebook van Amsterdam BLEND Market.