IKC Het Talent blij met breiwerk van de oma’s van het Osdorperhof

Nieuws
Een blije brei-oma en de kleuter die het gebreide gaat dragen.
Een blije brei-oma en de kleuter die het gebreide gaat dragen. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - De dames van de breiclub van het Osdorperhof zijn de afgelopen tijd heel druk geweest. Samen breiden zij 120 mutsjes en sjaaltjes! De peuters en kleuters van basisschool IKC Het Talent aan de Notweg in Osdorp namen ze dankbaar in ontvangst.

“Het was een hele klus. We zijn er bijna het hele jaar mee bezig geweest,” vertelt bewoonster Gerda, die de breiclub begeleidt. “Het was een mooi moment toen we al het gebreide aan de kinderen overhandigden. Ze mochten allemaal een allermooiste muts of sjaal uitkiezen en waren er echt heel blij mee. Wij kregen op ons beurt allemaal mooie tekeningen, koffie en lekkers en er werden liedjes voor ons gezongen.”

Blijheid terug

Op school zie je volgens oudercoördinator Inge Ligtenberg nog steeds de sporen van alle blijheid terug. “Dan kijk ik rond en zie ik de kinderen met al die vrolijke mutsjes en sjaaltjes door de school bewegen. Zo leuk. Ook ouders zijn er heel enthousiast over. Die zijn nog met taart bij het Osdorperhof langsgegaan. Veel kinderen hier op school hebben opa’s en oma’s die in het buitenland wonen. Dan is het extra leuk om op deze manier in contact te staan met de oma’s van het Osdorperhof!”