Bezoekers betalen vanaf 8 april ook voor parkeren

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - Vanaf 8 april wordt het betaald parkeren uitgebreid in Nieuw-West. Op plekken waar betaald parkeren geldt, kan bezoek goedkoper parkeren. Dat kan met de parkeervergunning voor bezoekers. Deze bezoekersvergunning is aan te vragen met DigiD.

De bezoekersvergunning kan ook aangevraagd wanneer een bewoner zelf geen auto heeft. De vergunning is gratis. Er wordt alleen betaald voor de geparkeerde tijd. Per adres is 1 bezoekersvergunning mogelijk. Er kunnen per vergunning maximaal vijf bezoekers tegelijk op straat parkeren.

Gebieden

Per kwartaal kan maximaal 150 uur tegen een voordeliger tarief geparkeerd worden. De parkeervergunning voor bezoek is alleen geldig in het vergunningsgebied waarin iemand woont. Bezoek dat in Nieuw-West parkeert krijgt 65 procent korting. Uitzondering is het gebied Nieuw-West 6 (Geuzenveld). Hier parkeren bezoekers gratis, als het kenteken is aangemeld.

65+ of handicap

Bewoners vanaf 65 jaar en/of met een beperking kunnen een zogenaamde kraskaartvergunning aanvragen. Met deze vergunning kan bezoek parkeren met 65 procent korting. Er kan een speciale parkeervergunning voor mantelzorgers aangevraagd, alleen wanneer de hulp wordt geboden en vrienden of familie regelmatig langskomen om te helpen met dagelijkse taken. Dat is niet gratis.

Hulp

Voor hulp kunnen inwoners vanaf vrijdag 1 maart terecht bij het Stadsloket op het Osdorpplein. Op vier dinsdagen van 9.00 tot 13.00 uur en vier donderdagen van 13.00 tot 17.00 uur staat er hulp klaar. Bellen kan ook naar 14 020.

Op 8 juni 2023 heeft de gemeenteraad ingestemd met het uitbreiden van betaald parkeren in Nieuw-West. Betaald parkeren gaat 8 april in in het grootste deel van Osdorp, Bok de Korverweg en Tom Schreursweg. Er kan al een parkeervergunning worden aangevraagd.

Vanaf 3 juni geldt betaald parkeren ook in De Punt, De Aker, Sloten, Nieuw-Sloten en Riekerpolder.