Jaarlijks internationaal rugbytoernooi Geuzenveld groot succes

Sport
Nyenrode7s wint de Pier Elite.
Nyenrode7s wint de Pier Elite. (Foto: www.kevinscott.org 2023)

GEUZENVELD - Het jaarlijks internationaal rugbytoernooi Geuzenveld was een groot succes. Met meer dan honderd teams, internationals uit de hele wereld en topspelers uit onder andere Schotland, Wales en Nieuw-Zeeland. Rugby Sevens is de korte, flitsende toernooivariant van de steeds populairder wordende rugbysport. Honderden Amsterdamse vrijwilligers, spelers en veertig top referees vanuit de hele wereld en alle supporters hebben er ook dit jaar weer een groot rugbyfeest van gemaakt.

Nyenrode7s hebben de Pier Elite gewonnen van Susies Saloon die het hen niet gemakkelijk hebben gemaakt, met stand 21-19 was het een close call! Zij winnen het toernooi voor de 2e keer op rij.

Kazachstan National Women heeft net als vorig jaar de titel gepakt in de Pier Elite competitie van Jägerbombers Ladies. 

Bij de Vets 10s heeft HAKA Rugby Global uit Nieuw-Zeeland de Pier Elite gewonnen van De Samuari Internationals RFC Vets. Het winnende team was voor het eerst op het toernooi en gelijk een groot succes en het publiek werd uiteraard ook getrakteerd met de HAKA (een ceremoniële dans).

Ben je benieuwd naar alle uitslagen? Kijk dan op de website: join.amsterdamsevens.com/mobile/a7/matches.

Voorzitter Amsterdam 7s

Mariëlle van den Bovenkamp is sinds 2019 voorzitter van de Amsterdam 7s: “Het was een supergave vijftigste verjaardag van Amsterdam7s! Alles zag er top uit en wat een sfeer was het, mede dankzij vele vrijwilligers, zonder hen was het niet zo goed gelukt. Als voorzitter ben ik dus enorm trots!”

Kazachstan National Women pakt voor het tweede jaar op rij de titel in de Pier Elite competitie.
HAKA Rugby Global uit Nieuw-Zeeland wint de Pier Elite (Vets 10s).