Trading: wat is het en hoe doe je het?

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

REGIO - Je hebt er vast wel eens van gehoord: traden. Maar wat is traden precies en hoe doe je het? Dit is belangrijk om te weten wanneer je hier mee bezig gaat. Je leest er alles over in dit artikel.

Wat is traden?

Wanneer we het hebben over traden, praten we over handelen. Eigenlijk is dat ook precies wat er gebeurt bij traden. Een trader is namelijk aan handelen in aandelen. Dat wil zeggen dat hij aandelen koopt en ze weer verkoopt en uiteindelijk als doel om winst te maken natuurlijk. Traden is dus eigenlijk niks anders dan kopen en verkopen. Dit klinkt nu erg makkelijk, maar het kan vrij ingewikkeld zijn. Het is namelijk de bedoeling dat je voor een lage prijs gaat inkopen en het weer voor een hoge prijs gaat verkopen. Het verschil wat daar tussenin zit, is dan je uiteindelijke winst en die moet natuurlijk zo hoog mogelijk zijn.

Hoe wordt het bedrag bepaald?

Wanneer je aandelen hebt gekocht, heb je deze waarschijnlijk gekocht omdat de prijs laag is en je hierin gelooft. Je gelooft er dan in dat de prijs op den duur zal gaan stijgen en je de aandelen dus goed kan gaan verkopen. Helaas heb jij hier geen invloed op, maar wordt dit bepaald door vraag en aanbod. Voor jou is het dus de truc om te kopen wanneer de vraag laag is en het aanbod hoog en te verkopen wanneer de vraag hoog is en het aanbod laag. Wanneer je dit op het juiste moment doet zal je de meeste winst eruit halen.

In welke markten kan je allemaal traden?

Er zijn heel veel verschillende markten waar je in kan handelen. Wanneer je wilt gaan beginnen met traden, is het belangrijk dat je eerst op onderzoek uitgaat welke markt jou het meeste aantrekt. Je kan bijvoorbeeld in de volgende verschillende markten handelen:
-        Aandelen
- Grondstoffen
-        Crypto
-        Valuta
Wanneer je weet in welke markt je wilt gaan handelen kan je gaan kijken hoe je moet gaan beginnen.

Hoe begin je met traden?

Wanneer je wilt beginnen met traden moet je natuurlijk ergens beginnen. Je moet dus je geld ergens in gaan investeren, maar hoe doe je dat? Allereerst is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een broker. Een broker kan je namelijk verder helpen om op de markt je geld te investeren in de dingen. Het is wel belangrijk dat je op zoek gaat naar een broker die je vertrouwt.
Wanneer je een goede broker hebt gevonden, kan je een account aanmaken. Hierboven heb je waarschijnlijk al beslist op welke markt je wilt gaan handelen. Dit is alleen niet het enige waar je over na moet denken, maar ook over hoeveel geld je wilt gaan inleggen. Wanneer je namelijk een bedrag van tevoren bedenkt, kan je in ieder geval niet te veel geld uitgeven. Wanneer je dit allemaal hebt besloten, kan je geld op het account zetten en de broker je geld laten inzitten waar jij dat graag wilt.

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)