Nachtvlinderkaravaan van start

Nieuws
Nachtvlinderkaravaan op tuinpark Tuinwijck
Nachtvlinderkaravaan op tuinpark Tuinwijck (Foto: aangeleverd)

NOORD - Welke nachtvlinders leven er allemaal in Noord? Onlangs was de kick-off van de Nachtvlinderkaravaan in de kantine van Tuinpark Tuinwijck. Een uniek nachtvlinderonderzoek waarbij nachtvlindervallen worden geplaatst in 50 verschillende tuinen in stadsdeel Noord. Dit initiatief is volledig georganiseerd door actieve bewoners uit Noord en Oost.

Met een lezing van filosoof, stadsdichter en Nachtwacht Marjolijn Heemstra en nachtvlinderworkshops door vlinderdeskundigen stond de avond geheel in het thema van de nachtvlinder. De nachtvlinderkaravaan werd officieel geopend toen stadsdeelbestuurder Yassmine el Ksaihi en stadsecoloog Fred Haaijen de eerste nachtvlinderval in ontvangst namen. Hiermee zullen zij ook in hun eigen tuin ontdekken wat voor nachtvlinders daar allemaal rondvliegen.

Tijdens de workshops werden al mooie soorten zoals de Agaatvlinder en Lindepijlstaat gespot. Het onderzoek duurt tot 9 september. Dan weten we welke soorten er in de tuinen in Noord zijn gevonden en hebben we meer geleerd over het effect van kunstlicht op deze soort en hoe je ze kan helpen met inheemse, gifvrije wilde planten in je tuin.

Start van de Nachtvlinderkaravaan op tuinpark Tuinwijck
Nachtvlinderkaravaan op tuinpark Tuinwijck