IJdoornlaan en omleiding voor fietsers en voetgangers

Nieuws
Foto van 27 september 2023. Dit bord stond er, maar het fietspad was in gebruik
Foto van 27 september 2023. Dit bord stond er, maar het fietspad was in gebruik (Foto: Damesbende)

NOORD - De gemeente zal het fietspad langs de IJdoornlaan bij Elzenhagen Zuid van donderdag 28 september tot donderdag 5 oktober afsluiten voor voetgangers en fietsers.

De afsluiting heeft alles te maken met een waterleiding die Waternet aanlegt in de buurt van de IJdoornlaan bij Elzenhagen Zuid. Dit is nodig voor de voorbereiding op de bouw van de Noordbuurt van Elzenhagen Zuid.

Vanaf donderdag 28 september tot donderdag 5 oktober heeft de afsluiting gevolgen voor de bereikbaarheid en gevolgen voor verkeer. Met gele borden wordt de omleidingsroute voor fietsers en voetgangers ter plekke aangegeven

Fietsers

De fietsers worden omgeleid via de Elzenhagensingel en Nieuwe Purmerweg richting de Noordhollandschkanaaldijk. Zij volgen de omleidingsborden richting het Jan Thoméepad. Hiermee komen zij vanaf metrostation Noord bij ziekenhuis BovenIJ en andersom.

Voetgangers

Voetgangers worden op hun beurt omgeleid via het voetpad aan het noorden van de IJdoornlaan, aan de kant van Noorderkwartier. Via dit voetpad komen zij vanaf metrostation Noord bij ziekenhuis BovenIJ en andersom.

De dienstdoende omgevingsmanager verwacht dat er begin november nog een omleiding geplaats zal worden door werkzaamheden van nutspartijen. “We denken dat het voet- en fietspad eind november af is.”

Onduidelijk

Namens de Damesbende van Buiksloot stelt Guda Oly dat zij uit eigen ervaring hebben ervaren dat de afgelopen weken het fietspad gewoon open was. “Dit in tegenstelling tot wat op omleidingsborden stond.”

Omleidingsborden voor fietsers blijken volgens Oly geregeld niet te kloppen. “Zoals de borden, die na de vorige blokkade blijven staan, terwijl het fietspad open was. Wij hebben de omgevingsmanager gevraagd de borden te verwijderen, en zij beloofde ze af te dekken, maar ze zijn onafgedekt blijven staan.”

Dat werkt problemen in de hand. Oly: “Mensen zullen denken dat het fietspad net als eerder toch open is en gewoon het fietspad oprijden. En als dat niet kan, zullen ze op hun eigen manier hun weg zoeken, met alle gevaren van dien. En alle frustraties, want de omleiding over de Buiksloterdraaibrug is lang.”

Afbeelding
Afbeelding