Tegelophaalservice

Wonen
Tegel eruit, plant erin.
Tegel eruit, plant erin. (Foto: aangeleverd)

NOORD - Tegels uit de tuin en planten er voor in de plaats? Maandag 7 september haalt de gemeente de tegels in Amsterdam-Noord binnen de ring op. De gemeente heeft deze zomer in alle stadsdelen tegels opgehaald en sluit af met Noord. Wie meedoet maakt kans op een regenton.

Tegels eruit en groen erin is goed voor uw tuin en goed voor de stad. De tuin wordt koeler, het regenwater loopt beter weg en de tuin krijgt meer bezoek van vogels en bijen. Hoe werkt de tegelactie? Meld tegels voor zondag 6 september 22.00 uur aan voor de tegelophaalservice. Gebruik hiervoor het aanmeldformulier op www.rainproof.nl/node/1794. Wip de tegels uit de tuin en zet ze zondag 6 september vanaf 16.00 uur aan de straat. Let op: leg de tegels niet tegen de gevel, anders kunnen de ophalers er niet bij. Leg ze ook niet bij de ondergrondse afvalcontainers, die kunnen anders niet worden geleegd.

Welke stad wipt deze zomer de meeste tegels bij het NK Tegelwippen? Amsterdam en Rotterdam strijden om de Gouden Tegel. Elke Amsterdamse tegel die eruit gaat, kan het verschil maken. Amsterdam staat achter, de stand is op dit moment 15.709 (Rotterdam) tegen 12.089 (Amsterdam). Dus doe mee en wip die tegels eruit. Kijk op www.nk-tegelwippen.nl voor de tegelteller en voor meer informatie.