Donateurs hebben gratis toegang
Donateurs hebben gratis toegang (Foto: aangeleverd)

Toneelstuk ‘Augustus’ in Egmond-Binnen

13 mei, 13:10 Algemeen

EGMOND-BINNEN - Toneelgroep SPIEGEL speelt toneelstuk ‘Augustus’, een bewerking van ‘August Osage County’ van Tracy Letts. Het stuk werd bij haar verschijnen in 2008 bekroond met een aantal belangrijke toneelprijzen.

Het publiek maakt in een bloedhete augustusmaand kennis met de familie Westerveen. De familie is in verwarring nadat vader Berthil, al een aantal dagen, plotseling is verdwenen. Zijn vrouw Lilian laat haar drie dochters met hun partners en ook haar zus en zwager naar het ouderlijk huis komen om tot steun te zijn. De spanning loopt echter snel op, vooral door haar nietsontziende commentaar op alles en iedereen. Alle familiegeheimen lijken op tafel te moeten komen en de gifbeker moet tot de laatste druppel worden leeggedronken.

Lilian is echter niet de enige die voor spanningen zorgt: elke familierelatie lijkt op scherp te staan: Het huwelijk van oudste dochter Barbara en echtgenoot Wim dreigt uit elkaar te knallen en Lilians jongste dochter Karin moet haar geluk met kersverse nieuwe liefde Steven wel heel erg aan zichzelf bewijzen. Middelste dochter Yvette kwijnt weg in eenzaamheid en onbegrip, evenals haar neef “kleine” Karel die ondanks het vertrouwen en de bescherming van vader Karel, voortdurend onderwerp is van spot en afkeuring van moeder Mathilde. Dit alles wordt stilletjes gadegeslagen door de huishoudelijke hulp Zoya. De vrouw die, in contrast met deze familie, niet alleen bezig is met zichzelf, maar gewoon haar werk doet en alles overziet. Zij gaat dan ook niet, zoals alle anderen, ten onder.

Informatie

Van woensdag 1-6 tot en met zaterdag 4-6 is ‘Augustus’ te zien in de grote, volledig tot theater omgebouwde, zaal van dorpshuis De Schulp in Egmond-Binnen. Het is aan te raden om een plaats te reserveren op de comfortabele “Engel Stam Tribune”  via info@toneelgroepspiegel.nl, of 072 533 75 83 (Hein Spaans). Kaarten zijn 12 euro. Donateurs hebben gratis toegang. Alle voorstellingen beginnen om 20.15 uur.

Afbeelding
OVNH: TommyTomato Beste Onderneming van 2022 (De Belofte) Algemeen 25 mei, 19:30
Afbeelding
Dauwtrappen en ontbijten in de duinen bij de Schaapskooi Algemeen 25 mei, 13:35
Afbeelding
Wandeling Schoorlse Zeedijk Algemeen 24 mei, 12:06
Afbeelding
‘Kampioenschap werd gevierd tot in de late uurtjes’ Algemeen 24 mei, 10:42
Afbeelding
Ontdek de natuur op het Groene Strand bij Camperduin Algemeen 24 mei, 09:51
Afbeelding
Bergense schaakkampioentjes Algemeen 24 mei, 09:08
Afbeelding
Raapstelen en krulsla: Herenboeren maken vliegende start in Bergen Algemeen 24 mei, 07:03
Afbeelding
‘De plaatsing van de luchtfoto’s veranderde echter alles’ Algemeen 23 mei, 23:21
Afbeelding
Open Tuinenweekend in gemeente Bergen 2022 Algemeen 23 mei, 11:40
Afbeelding
Laatste aflevering ‘Gedachten aan Zee’ Algemeen 23 mei, 11:28
Afbeelding
Kunstmarkt Hemelvaartsdag in Schoorl Algemeen 23 mei, 10:56
Afbeelding
“Iets in gedachten nemen” Algemeen 23 mei, 10:56
Afbeelding
‘Veelijsend’? Algemeen 23 mei, 10:45
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.