Een goede seizoensstart in De Kapberg

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

EGMOND AAN DEN HOEF - Galerie De Kapberg opent het seizoen met een expositie van schilderijen van Jutta Metzger en Cora Moret en keramiek van Amrita Karunararatne.

Jutta Metzger en Cora Moret zijn vriendinnen en vakgenoten. Het werk oogt heel verschillend, thema’s en beweegredenen komen vaak overeen: Natuur en natuurbeleving, figuren in het landschap, mens-zijn en liefde. Ieder op een eigen manier zoekt naar zelfexpressie; vrijer en persoonlijker schilderen. 

Jutta Metzger werd geboren in Hamburg, verhuisde naar Amsterdam en werd docent-hoogleraar aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. 

Van Cora Moret, zien we niet alleen schilderijen uit de serie ‘Winterreise´, een vrije verbeelding van de gelijknamige liederencyclus van Franz Schubert, maar ook werk dat voortkomt uit geraakt zijn door (werk van) kunstenaars als Paula Rego en Guido Van Der Werve.

In de kleine zalen van De Kapberg hangen schilderijen thematisch bij elkaar. Het werk van Jutta Metzger en Cora Moret is niet vaak samen tentoongesteld, een bijzondere gelegenheid dus in combinatie met de prachtige keramiek van Amrita Karunaratne.

Amrita Karunaratne studeerde af aan het National College of Art and Design in Dublin.

Amrita wil de eenvoud en kwetsbaarheid van de klei niet wegnemen. Haar werk is ongeglazuurd en ze gebruikt geen chemicaliën. De kleuren die ontstaan zijn het gevolg van stoken op verschillende temperaturen.

Na lang experimenteren en verfijnen van de techniek die al toegepast werd door ambachtslieden uit de klassieke oudheid (het zogenaamde Terra Sigillata), heeft Amrita het recept gevonden waar ze naar op zoek was; de meest eenvoudige manier van werken met klei, fijne slib en een oven.

De kunstenaar woont en werkt in Hoorn.

De tentoonstelling is te zien van vrijdag 24 februari tot en met zondag 2 april

Openingstijden Kapberg: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

De toegang is gratis.

Adres: Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef

Meer informatie op: www galeriedekapberg.nl