Koningsdag gemeente Bergen 2024: alles op een rij!

Nieuws
Koningsdag komt er weer aan
Koningsdag komt er weer aan (Foto: Micha Klootwijk/ Adobe Stock)

GEMEENTE BERGEN - Overal in de gemeente zal 27 april vast weer een dag zijn waarop heel veel mag en kan. Een heel bijzondere, echt Nederlandse en voor buitenlanders onbegrijpelijke, manier van vrijheid vieren, dankzij het zijn van een Koninkrijk, hier en overzee.

Het bestuur van de Oranjevereniging Bergen/Bergen aan Zee kijkt uit naar Koningsdag. Een Koningsdag met onder andere de traditionele kinderspelen, muziekoptredens, de oldtimerrit en de kinderrommelmarkt op het Plein. Voor de jongsten onder ons schminken, knutselen, schilderen van papiermaché diertjes en poppenkast zodat ook zij zich volop kunnen vermaken.. Het uitgebreide programma is te zien op oranjeverenigingbergen.nl.

Kort overzicht

In Schoorl wordt Koningsdag nieuw leven ingeblazen met spelletjes en kleedjes bij het Klimduin. In Egmond Binnen is jongerencentrum Joeb, bij dorpshuis de Schulp, de place to be. In Egmond aan den Hoef is dorpshuis Hanswijk de centrale locatie, onder meer met een optocht. In Egmond aan Zee is de Voorstraat de levendige as tussen het Eymaplein en het Pompplein, met veel muziek. Hoezee!

Programma Koningsdag Bergen

Wat zijn de exacte tijden voor Koningsdag in gemeente Bergen? Je leest het hieronder.

Centrum Bergen
Tijd: 6.00 - 19.00 uur
Het centrum bruist van leven tijdens de Koningsdag in Bergen! Van vroege ochtend tot de late avond zijn er diverse festiviteiten, marktkraampjes en optredens te vinden. Geniet van muziek, proef lokale lekkernijen en maak kennis met de warme gemeenschap van Bergen.

Egmond aan Zee, Burgemeester Eymaplein
Tijd: 6.00 - 19.00 uur
Ook in Egmond aan Zee wordt Koningsdag groots gevierd! Het Burgemeester Eymaplein wordt omgetoverd tot een bruisend feestterrein vol activiteiten voor jong en oud. Van rommelmarkt tot live muziek, er is voor ieder wat wils.

Groet, grasveld Kerkbrink bij het witte kerkje
Tijd: 9.00 - 13.00 uur
In Groet vind je een sfeervolle Koningsdagviering op het grasveld bij het witte kerkje. Met een gezellige vrijmarkt en leuke activiteiten voor de kinderen belooft het een ochtend vol vermaak te worden.

Schoorl, Paardenmarkt, Heereweg en plein bij Klimduin
Tijd: 9.00 - 15.00 uur
Beleef Koningsdag in Schoorl! De Paardenmarkt, Heereweg en het plein bij Klimduin zijn het toneel van een bruisende vrijmarkt en diverse activiteiten voor jong en oud. Kom struinen langs de kraampjes en geniet van de gezellige sfeer.

Duindorp Schoorl, evenemententerrein Sportlaan 7 Schoorl
Tijd: 9.00 - 16.00 uur
Voor een unieke winkelervaring moet je op de Kofferbakmarkt zijn! Op het evenemententerrein aan de Sportlaan 7 in Schoorl vind je een bonte verzameling aan spullen. Wie weet vind je hier dat ene verborgen schatje waar je al zo lang naar op zoek bent.

Egmond-Binnen, Naast Joeb, Visweg Egmond-Binnen
Tijd: 10.30 - 13.00 uur
Speciaal voor de jongste feestvierders organiseren we een spelletjesochtend naast Joeb aan de Visweg in Egmond-Binnen. Doe mee aan leuke spelletjes en activiteiten en maak nieuwe vriendjes op deze vrolijke ochtend.

Dorpshuis Hanswijk en optocht door Egmond a/d Hoef
Tijd: 10.30 - 18.00 uur
Het Dorpshuis Hanswijk is het hart van de Koningsdagviering in Egmond a/d Hoef. Naast gezellige activiteiten binnen, vindt er ook een kleurrijke optocht plaats door het dorp. Doe mee of kom kijken naar de prachtig versierde wagens en loopgroepen!