Unanieme steun voor onderzoek naar openbare toilet

Politiek
Afbeelding
(Foto: Adobe Stock)

GEMEENTE - Afgelopen donderdag is de motie van Partij ONS DORP, die pleit voor een onderzoek naar de haalbaarheid van openbare toiletten in alle kernen van de gemeente Bergen, unaniem aangenomen. De fracties van CDA, VVD, GroenLinks, D66, Fractie Bruin en PvdA hebben na enkele aanpassingen deze motie ondersteund.

De Egmonden, Schoorl en Bergen zijn al geruime tijd populaire bestemmingen voor toeristen en dagjesmensen. Echter, de openbare voorzieningen hebben niet gelijke tred gehouden met de groei van deze gebieden. Partij ONS DORP heeft lang geluisterd naar de oproep van inwoners en ondernemers voor openbare toiletvoorzieningen.

Schaars

Momenteel zijn openbare toiletten schaars in onze gemeente, vooral buiten de zomermaanden en beperkt tot Schoorl en Hargen. Vanuit gastvrijheid en hygiëne is het nu van groot belang om hier verandering in te brengen. De betrokken partijen streven naar een snelle procedure en een positief vervolg, zodat de broodnodige openbare toiletvoorzieningen nog voor het toeristenseizoen van 2024 gerealiseerd kunnen worden. Dit zal een extra impuls geven aan het imago van gastvrijheid in Egmond, Schoorl en Bergen.