9x lekker lunchen in Beverwijk

Nieuws
Lekker lunchen in Beverwijk doe je hier.
Lekker lunchen in Beverwijk doe je hier. (Foto: Lisa Fotios via Pexels)

BEVERWIJK – Beverwijk staat bekend om de grote oosterse- en tweedehandsmarkt ‘De Bazaar’, maar heeft nog veel meer te bieden. Op meerdere plekken in Beverwijk geniet je van kunst, cultuur en natuur, maar ook op culinair gebied kom je in Beverwijk niks te kort. Voor degenen die op zoek zijn naar een lekkere lunch, zijn er tal van goede (lunch)restaurants in Beverwijk. Of je nu zin hebt in een lichte salade, een hartige sandwich of een lekkere burger, Beverwijk heeft het!

Lunchen in Beverwijk: onze tips

Wil je lekker lunchen in Beverwijk en omgeving? Dan delen we graag hieronder een aantal van onze favoriete locaties (in willekeurige volgorde).

  • Brafoer
  • Blond
  • Ome Pietje
  • Gasterij Vuurland
  • De Smaeckkamer
  • Grand Café Cineac
  • Het Strandhuis
  • Eetcafé Meesters & Juffen
  • Halfweg

1. Brafoer

Geen ingewikkelde gerechten, maar bekende klassiekers in een ander jasje. Brafoer is er voor iedereen. Zeven dagen in de week kun je heerlijk lunchen in Beverwijk. Ontbijt, lunch, borrel of diner. En of je nou aan wil schuiven in het fijne restaurant in Beverwijk of liever in het restaurant in het dorp van Heemskerk, parkeren is er geen probleem. Waar je ook zin in hebt: kip van de rotisserie, zalm van de Green Egg of een heerlijke lunch. Om je vingers bij af te likken.

Brafoer Beverwijk | Halve Maan 2, 1948 LA Beverwijk | brafoer.nl/beverwijk
Brafoer Heemskerk | Burgemeester Nielenplein 44, 1961 NV Heemskerk | brafoer.nl/heemskerk

Tekst gaat door onder de foto.


Lunchen bij Brafoer in Heemskerk of Beverwijk. - Brafoer.nl

2. Blond

Op een steenworp afstand van Beverwijk vind je het dorp Heemskerk én restaurant Blond. Bij Blond, aan de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat, geniet je van een broodje carpaccio, bao bun’s of loaded fries bali met kippendijen. Maar je kunt ook kiezen voor een uitsmijter, een Blond burger of rib fingers. Keuzestress? Ga dan voor de ‘Chef’s Choice’.

Blond Heemskerk | Rijksstraatweg 161, 1969 LE Heemskerk | blondlunchendiner.nl

3. Ome Pietje

Lunchen in het hart van Beverwijk kan bij Ome Pietje. Bij Ome Pietje geniet je in een ongedwongen setting van tosti’s, uitsmijters, salades maar ook sandwiches. Typisch Ome Pietje? De Club Ome Pietje met kippendijen, bacon, kaas en knoflooksaus. Liever vegetarisch lunchen? Kies dan voor een salade met burrata of een sandwich pulled jackfruit.

4. Gasterij Vuurland

Buiten het centrum van Beverwijk vind je Gasterij Vuurland. Gemakkelijk te bereiken en de ideale stopplek om te lunchen in Beverwijk tijdens een mooie wandel- of fietstocht. Bij Gasterij Vuurland kun je terecht voor de klassieke broodjes zoals carpaccio en gerookte zalm, maar ook voor de Vuurland burger met huisgemaakte BBQ-saus en verse friet.

Leuk voor de kinderen: Gasterij Vuurland heeft een (binnen en buiten) kinderspeelparadijs.

5. De Smaeckkamer

Pure ‘smaecken’ en authentieke gerechten komen samen bij De Smaeckkamer. Brasserie De Smaeckkamer in Beverwijk ligt naast park Westerhout en is dus ideaal om even bij te komen van een wandeling. Kies voor een proeverij met vlees of vis of ga voor de vega variant. Ook een burger met huisgemaakte friet, een maaltijdsalade of een lekker broodje met bijvoorbeeld garnalen kroketten of een croque madame kun je bestellen bij deze brasserie.

Leuk voor de kinderen: De Smaeckkamer heeft een speeltuin en een kinderkamer.

Tekst gaat door onder de foto.


Hamburgers lunchen in Beverwijk en omgeving. - Robin Stickel via Pexels

6. Grand Café Cineac

Lunchen in Beverwijk kun je ook doen bij de bioscoop. Dat is al helemaal leuk als je daarna gezellig naar de film gaat. Grand Café Cineac staat in de regio bekend om de lekkere varkenshaassaté. Te machtig voor de lunch? Kies dan voor een flaguette, een maaltijdsalade of stel je eigen tapasplankje samen met tien tapasbroodjes naar keuze.

7. Het Strandhuis

Lunchen met je voeten in het zand? En dat ook in de winter? Dat kan bij Het Strandhuis in Wijk aan Zee. Op de lunchkaart ontbreken de tosti’s, broodjes, salades en uitsmijters zeker niet, maar de kaart biedt meer. Kies bijvoorbeeld voor een mosselpannetje (klassiek, Thais of Frans) of voor nacho’s met verschillende toppings zoals pittige kip, verse groenten of pittig gehakt.

8. Eetcafé Meesters & Juffen

Liever in het gezellige centrum van Heemskerk lunchen? Dat kan bij Eetcafé Meesters & Juffen. Ga je voor het (wisselende) broodje van de Meester of kies je er meteen voor om een ‘Grote Pauze’ met vlees, vis of vega in te lassen? Speciaal voor de ‘leerlingen’ is er een kindermenu met bijvoorbeeld een broodje pindakaas of een lekker patatje met een frikandel, kroket, kipnuggets, saté of spareribs.

9. Halfweg

Net buiten Beverwijk, ook in Heemskerk, vind je Halfweg Eten en Drinken. Voor een broodje tartaar Martino of een broodje carpaccio, maar ook voor een warme lunch zit je hier goed. Kies bijvoorbeeld voor een doradefilet met zoetzure salsa, gnocchi van zoete aardappel of voor de bekende en geliefde Halfweg Sticky spareribs.

Leuk om te doen: Breng een bezoekje aan Dierentuin Animal Farm in Beverwijk, een van de kleinste dierentuinen van Nederland.

Lunch bestellen Beverwijk

Lunch bestellen in Beverwijk is een eenvoudige en heerlijke manier om je middag op te fleuren. Met een scala aan lokale eetgelegenheden en bezorgdiensten kun je genieten van diverse smaken, van vers belegde broodjes tot exotische gerechten. Laat je smaakpapillen verwennen en bestel vandaag nog je favoriete lunch!