8 leuke uitjes met kinderen als het regent in Beverwijk

Uitgaan
8 leuke uitjes met kinderen als het regent in Beverwijk.
8 leuke uitjes met kinderen als het regent in Beverwijk. (Foto: Jill Wellington via Pexels)

BEVERWIJK – Het komt met bakken uit de lucht. Natuurlijk kun je er een lekker pyjamadagje van maken met de kinderen. Maar voor wie het thuis wel gezien heeft en er op uit wil, heeft Beverwijk genoeg leuke overdekte plekken en indoor activiteiten om met de kinderen naartoe te gaan. Hieronder 8 dingen om met kinderen te doen op een regenachtige dag in Beverwijk.

Uitjes met kinderen in Beverwijk als het regent

Wil je er met de kinderen op uit als het regent in Beverwijk en omgeving? Dan delen we graag hieronder een aantal van onze favoriete activiteiten (in willekeurige volgorde).

  • BIJ45
  • Gasterij Vuurland
  • De Waterakkers Heemskerk
  • Ballorig Beverwijk
  • Monkey Town Uitgeest
  • Bibliotheek IJmond Noord
  • Museum Kennemerland
  • Fort K’ijk Uitgeest

BIJ45

Regent het in Beverwijk en wil je erop uit met de kinderen? We weten zeker dat ze zich bij BIJ45 niet gaan vervelen! Ga een potje bowlen of sla een balletje op de prachtige minigolf banen. In deze onderwaterwereld zorgen blacklights voor een magische wereld. Honger gekregen? Neem dan plaats in het restaurant en geniet van allerlei lekkernijen zoals saté, pizza, friet of een broodplankje. Speel daarna nog een potje airhockey in de Gameroom, om de dag goed af te sluiten!

Ook bij mooi weer kan je je uitstekend vermaken bij BIJ45, BIJ45 is tenslotte het gehele jaar open. Bekijk live sportwedstrijden in de Sportsbar met je vrienden, gooi je voetjes van de vloer in de Silent Disco of zing de longen uit je lijf in het Karaoke-Café!

Bij45 | Parallelweg 45, 1948 NK Beverwijk | bij45.nl

Tekst gaat door onder de foto.


Regenachtige dag in Beverwijk? Ga zwemmen in een binnenzwembad. - Foto: BIJ45.nl

Gasterij Vuurland

Bij Gasterij Vuurland kunnen kinderen zich uren vermaken. Er is een mooie klim- en klauterruimte en voor de allerkleinsten is er een leuk speelhoekje. Willen de kinderen gewoon even rustig zitten? Dan kunnen ze naar de kinderbioscoop. Eten jullie ook nog een hapje mee? Dan krijgen de kinderen bij diverse gerechten op de kaart een of meerdere Vuurland dukaten. Met deze dukaten kunnen ze in de winkel iets leuks kopen!

De Waterakkers Heemskerk

Niet bang om nat te worden? Ga dan zwemmen bij De Waterakkers in Heemskerk, net even buiten Beverwijk. Het recreatiebad is de hele dag geopend en er geldt een onbeperkte verblijfsduur. Trek gekregen? Breng dan een bezoekje aan de Bikinibar. Uiteraard kun je hier terecht voor een patatje met, maar de ruimte kaart biedt ook voldoende lunchmogelijkheden.

Tekst gaat door onder de foto.


Regenachtige dag in Beverwijk? Ga zwemmen in een binnenzwembad. - Foto: Rodi Media Archief.

Ballorig Beverwijk

Rennen, klimmen, springen en klauteren met regenachtig weer in Beverwijk! Ballorig Beverwijk is een speelparadijs voor kinderen met diverse attracties zoals trampolines, ballenbakken en klimtoestellen, ideaal voor uren speelplezier. Ook aan de ouders en de allerkleinsten wordt gedacht. Er is namelijk een restaurant met heerlijke koffie en een aparte speelruimte voor kleintjes.

Monkey Town Uitgeest

Een spannende afdaling van de vuurglijbaan, een rondje om de aarde in de Luna-Loop attractie of voetballen in de grote voetbalkooi. Liever bouwen? Leef je dan uit met onze grote lego-bouwblokken. Speciaal voor de kleinste bezoekers is er een aparte peuterzone met ballenbak, ballenblazers en klim en klautertoestellen. Zo kom je een regenachtige dag in Beverwijk wel door!

Tekst gaat door onder de foto.


Regent het en wil je iets leuks doen met de kinderen? Ga naar een binnenspeeltuin. - Foto: Bruno Beuno via Pexels

Bibliotheek IJmond Noord

Een ander leuk uitje als het regent in Beverwijk is Bibliotheek IJmond Noord. Deze bibliotheek heeft twee vestigingen, eentje in Heemskerk en eentje in Beverwijk. In de bibliotheek kun je natuurlijk altijd lekker lezen, maar de bibliotheek organiseert ook vaak activiteiten zoals ‘Voorlezen aan jonge kinderen’ en het ‘TalentenLab’. Kijk voor de complete agenda op de website van Bibliotheek IJmond Noord.

Museum Kennemerland

Ga je liever naar een museum op een regenachtige dag? Kies dan voor Museum Kennemerland in Beverwijk. In het museum wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van Midden-Kennemerland. Van een Romeins fort, naar een lustwarande voor welgestelde Amsterdammers, tot een streek die zich verder ontwikkelde tot een tuindersgebied beroemd om de aardbeien en nijverheid. Dwaal door het Museum Kennemerland en bekijk hoe hier van alles veranderd is vanaf de oertijd tot de dynamiek van vandaag.

Leuk om te weten: Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Fort K’IJK Uitgeest

Fort K’IJK is één van 46 forten van de Stelling van Amsterdam. Bij Fort K’IJK kun je een interactieve audiotour doen (te koop bij het Belevingscentrum). De audiotour gaat over de Stelling van Amsterdam en de bijzondere rol van dit werelderfgoed in het natuurgebied. De tour is een aanrader voor groot en klein en duurt ongeveer een half uur. De tour is binnen in het goed verwarmde fort. Je bepaalt zelf het tempo en slaat desgewenst een onderdeel over, of doet hem zelfs twee keer.