De 6 beste hotels in Beverwijk en omgeving

Nieuws
Lekker slapen in een hotel in Beverwijk? Wij tippen onze favorieten.
Lekker slapen in een hotel in Beverwijk? Wij tippen onze favorieten. (Foto: Adobe Stock)

BEVERWIJK – Op zoek naar een hotel in Beverwijk en omgeving? Dat snappen wij. Dicht bij de zee, het strand en de duinen, maar ook bij de gezellige steden Alkmaar en Haarlem. Een hotel in de plaats Beverwijk is er helaas niet, maar in de gemeente en omgeving zijn er genoeg mogelijkheden!

Overnachten in een hotel in Beverwijk

Wil je een nachtje slapen in Beverwijk of omgeving? Dan delen we graag hieronder een aantal van onze favoriete hotels (in willekeurige volgorde).

  • Boutique Hotel Huize Koningsbosch
  • Stayokay Heemskerk
  • Hotel Heemskerk
  • Van der Valk Hotel Akersloot
  • Boutique Hotel Puur Zee
  • Landgoed Duin en Kruidberg

1. 4-sterren Boutique Hotel Huize Koningsbosch

Op een steenworp afstand van Beverwijk vind je het dorp Bakkum. Bakkum is de perfecte uitvalsbasis voor iedereen die geniet van fietsen, wandelen en/of watersporten. En waar kan je dan beter slapen dan in 4-sterren Boutique Hotel Huize Koningsbosch? Dit hotel in Beverwijk omgeving heeft prachtig ingerichte kamers met thema’s zoals Amsterdam, Muziek, Zee en Pauw. Elke kamer is uniek en heeft zo zijn eigen charmes. Hotel Huize Koningsbosch biedt diverse arrangementen aan. Lekker lang tafelen met een bijpassend wijnarrangement en je niet meer druk hoeven te maken over de terugreis, ideaal.

Boutique Hotel Huize Koningbosch | Heereweg 84, 1901 ME Castricum | huizekoningsbosch.nl

Tekst gaat door onder de foto.


De ‘Muziek-kamer’ in Boutique Hotel Huize Koningsbosch. - huizekoningsbosch.nl

2. Stayokay Heemskerk

Overnachten in de omgeving van Beverwijk doe je in Stayokay Heemskerk in Slot Assumburg. Hier logeer je als een echte kasteelheer of jonkvrouw. Stayokay heeft verschillende kamers, variërend van een eenpersoonskamer tot een familiekamer voor zes personen. Het échte hostel-gevoel? Boek dan een ‘dorm’, deze kamer is geschikt voor acht personen en je deelt de kamer met andere gasten. Elke ochtend wacht er een ontbijtbuffet op je, maar ook voor een heerlijke lunch of diner kan je hier terecht.

Extra leuk: Achter het kasteel vind je een mooie en grote tuin waar je heerlijk kunt relaxen. Zeker dus een hotel in Beverwijk dat op je wishlist zou moeten staan.

3. Hotel Heemskerk

Hotel Beverwijk? Hotel Heemskerk! Dit hotel heeft luxe een- tot driepersoonskamers én een suite. Gratis wifi, een koelkast in de lobby met Local Delights, fietsverhuur en oplaadpunten voor je elektrische auto of e-bike, dit hotel heeft het allemaal. Wandelfanaat? Vanaf Landgoed Marquette, waar het hotel zich bevindt, zijn er voldoende routes. Kies bijvoorbeeld voor de Culinaire route Heemskerk en koop onderweg bij een van de vele kraampjes groenten en fruit, kruiden of andere seizoensproducten.

4. Van der Valk Hotel Akersloot

Vlakbij het Alkmaardermeer, het bos en verschillende badplaatsen zoals Castricum aan Zee vind je Van der Valk Akersloot. Het hotel ligt langs de snelweg (A9) en daardoor ben je dus zo op weg naar waar je ook maar heen wilt. Het hotel heeft maar liefst 210 luxe kamers en suites, waaronder een Zwembad Suite met eigen privé zwembad. Tot rust komen na een flinke wandeling of fietstocht kan in de wellness met sauna. Zeg je ‘hotel Beverwijk’ (en omgeving), dan zeg je Van der Valk Akersloot.

5. Boutique Hotel PUUR ZEE

Vlakbij het strand, in Wijk aan Zee, in een prachtige oude villa uit 1885 vind je Boutique Hotel & Visrestaurant PUUR ZEE. Hier kan je terecht voor natuur, zee, strand, duinen en sublieme gastvrijheid. De dertien kamers van het hotel zijn ieder uniek van karakter en zijn van alle gemakken voorzien. PUUR ZEE biedt ook arrangementen aan. Kies bijvoorbeeld voor ‘3 dagen genieten’, met twee overnachtingen inclusief ontbijt en op één avond het 7-gangen ‘Seafood Experience’ menu.


Lekker ontbijten in een hotel in Beverwijk en omgeving. - Brooke Lark via Unsplash

6. Landgoed Duin en Kruidberg

Niet zomaar een hotel in Beverwijk of de omgeving, maar een iconisch Landhuis. Kom slapen in een van de 75 unieke hotelkamers in het Landhuis op Landgoed Duin en Kruidberg. Wandel in de Engelse Landschapstuin, ontspan in de Spa en Wellness of ga erop uit naar het stad, het strand en de zee of de duinen. Ook hier kan je genieten van een arrangement met onder andere een driegangen Chefs menu, overnachting en ontbijt. Dat is pas wat je noemt een aan te raden hotel in Beverwijk!

Bezienswaardigheden in Beverwijk

Beverwijk biedt een scala aan comfortabele hotels voor zowel zakelijke reizigers als toeristen. Van moderne boetiekhotels tot gezellige budgetopties, Beverwijk heeft voor elk wat wils. Geniet van de hotels in Beverwijk en ontdek de bezienswaardigheden van deze historische stad tijdens je verblijf.

Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • De Bazaar
  • Ballorig
  • Snowplanet (Spaarnwoude, bij Beverwijk)
  • Park de Velserbeek
  • CineWorld

Wat ga jij doen in Beverwijk? In elk geval veel plezier gewenst namens de redactie van Rodi!