Strandrace BeachBattle Wijk aan Zee

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Arjen Schippers)

WIJK AAN ZEE - De mountainbike strandrace BeachBattle Wijk aan Zee kent een nieuwe organisator. Organisatoren Alexander de Wagt en Jeroen Scheffer en hun comite wilden er na jarenlang succesvol organiseren mee stoppen. Maar omdat het zonde zou zijn als het succesvolle evenement van de strandracekalender zou verdwijnen polsden zij Alex Schuttert of hij het met zijn organisatie wilde voortzetten. Schuttert was enthousiast, kreeg het evenement van De Wagt en Scheffer overgedragen en is momenteel druk doende met de realisatie. Op zondag 10 december 2023 is het zover.

Zondag 10 december van start en gaat over in nieuwe handen

Voor de komende editie is niet alleen de finish bij beachclub Sunsea, maar ook de start. De weide van Wijk aan Zee wordt daarmee niet meer zoals voorgaande jaren voor de start gebruikt. Daarnaast wordt ook gekeken of het parcours verlengd kan worden met een stuk strand richting Heemskerk. 

‘Liefhebbers aan Zee’

Daarmee spreiden de deelnemers zich wat meer over het parcours, zodat met name de klim naar ‘Liefhebbers aan Zee’, die er uiteraard in blijft, wat minder druk wordt. Het belooft daarmee weer een mooi evenement te worden.

Wat ook blijft is natuurlijk de mix tussen toppers en recreanten. 

Vooraan rijden

Uiteindelijk is dat natuurlijk het succes van het strandracen: Vooraan rijden voor de eer, daarachter voor de sfeer. De inschrijving is geopend, voor zowel licentiehouders als recreanten op www.mtbbeachrace.nl .