Twee tussenlocaties voor statushouders opgeleverd

Gemeentenieuws
Sleuteloverdracht in de voormalige Montessorischool.
Sleuteloverdracht in de voormalige Montessorischool. (Foto: Gemeente Castricum)

CASTRICUM - De gemeente plaatst op diverse plekken in de gemeente flexwoningen voor de tijdelijke huisvesting van onder andere statushouders. De eerste nieuwe flexwoningen zijn in het najaar gereed. Omdat al eerder dan dit najaar huisvesting nodig is voor statushouders, creëert het college huisvestingsmogelijkheden die als overbrugging kunnen dienen: zogenoemde tussenlocaties.

Er zijn twee van deze tussenlocaties opgeleverd. De eerste locatie gaat om de voormalige Montessorischool. Na een verbouwing is de eerste sleutel overhandigd door wethouder Paul Slettenhaar aan een voormalige antikraak bewoner die terugkeert. Van de 21 toekomstige bewoners zijn er twee die eerder antikraak op deze locatie hebben gewoond. Hiermee is er ruimte voor negentien statushouders.

Antonius in Bakkum Noord

De tweede locatie is Antonius in Bakkum Noord. Het pand, dat voor een deel door Horizon Jeugdzorg wordt gebruikt, is nu bestemd voor de huisvesting van statushouders. Het betreft leegstaande kamers waar plaats is voor twaalf statushouders.


Sleuteloverdracht bij Antonius in Bakkum-Noord. (Foto: Gemeente Castricum)

Lees nu de laatste editie van de digitale krant