Fietsroutes Castricum en omstreken: ontdek de omgeving!

Nieuws
Ontdek de mooiste fietsroutes van Castricum en omgeving!
Ontdek de mooiste fietsroutes van Castricum en omgeving! (Foto: Pixabay)

CASTRICUM – Ben je op zoek naar leuke fietsroutes in Castricum en omstreken? Dan ben je hier op het juiste adres! Er zijn genoeg fietsroutes in Castricum die de moeite waard zijn. In dit artikel vind je de mooiste fietsroutes in en rond Castricum.

Fietsroutes Castricum

Een van de hoogtepunten van de fietsroutes in Castricum is de mooie natuur. Het dorp is omringd door water en groen, en er zijn tal van fietsroutes die je langs de mooiste plekjes leiden. Je kunt bijvoorbeeld door het prachtige Noordhollands Duinreservaat fietsen, om het Alkmaardermeer of juist door de dorpjes in de omgeving. Vele fietsroutes zijn de moeite waard. Hieronder hebben we een aantal overzichtelijk voor je op een rij.

Fietsroute Noordhollands Duinreservaat

26,4 kilometer

De fietsroute Noordhollands Duinreservaat biedt een mooie tocht door de duinen. Geniet van de weidse uitzichten over de velden, fiets door Noorddorp, waarna je het Noordhollands Duinreservaat binnen gaat. De route is 26,4 kilometer en ideaal voor een zomerse dag!


Bekijk hier meer informatie over de fietsroute

Fietsroute Bakkum-Limmen

19,9 kilometer

De fietsroute Bakkum-Limmen is een mooie route van 19,9 kilometer door Bakkum en Limmen. De route begint in Castricum en voert je langs rustige wegen, fraaie weilanden en leuke dorpjes.


Bekijk hier meer informatie over de fietsroute

Fietsroute Castricum, Assendelft en Heemskerk

50,7 kilometer

De fietsroute Castricum, Assendelft en Heemskerk is een heerlijke tocht van 50,7 kilometer. Vanuit Castricum fiets je naar Uitgeest, waar je de Dog en de Kat, twee prachtige molens, kunt bewonderen. Onderweg naar Assendelft fiets je door de langste Dorpsstraat van Nederland, met een lengte van 7,2 kilometer. Verder brengt deze fietsroute in Castricum je door prachtige natuurgebieden en langs historische bezienswaardigheden. Een aanrader voor wie houdt van natuur en geschiedenis.


Bekijk hier meer informatie over de fietsroute

Tips fietsen in Castricum

Ga je fietsen in Castricum en omgeving? Dan hebben we nog deze tips voor je: 

- Zorg dat je voldoende eten, maar zeker ook voldoende water bij je hebt.
- Neem een (digitale) fietskaart mee.
- Zorg dat zowel je telefoon als eventuele elektrische fiets goed zijn opgeladen van tevoren
- En smeer jezelf goed in vooraf waar nodig!

Fiets huren Castricum

Wil je fietsen, maar heb je zelf geen eigen fiets? Gelukkig kun je ook een fiets huren in Castricum! Of het nu om een e-bike huren of gewone fiets of racefiets huren gaat, één korte zoektocht op bijvoorbeeld Google of Bing leidt je al naar diverse aanbieders van fietsenverhuur in Castricum.