10x de beste restaurants in Castricum!

Uitgaan
Hier vind je de beste restaurants in de gemeente Castricum!
Hier vind je de beste restaurants in de gemeente Castricum! (Foto: Pixabay)

CASTRICUM - Zin in een heerlijk belegd broodje of zoek je een plek om uit eten te gaan? De gemeente Castricum zit vol met leuke cafés, restaurants en andere horecazaken. Maar waar kun je het beste terecht voor een lekkere lunch of diner in Castricum? In dit artikel zetten we de beste restaurants in Castricum op een rijtje!

Restaurant Castricum

Castricum heeft een aantal geweldige eetgelegenheden. Bezoekers kunnen genieten van een verscheidenheid aan gerechten, waaronder heerlijke pizza’s, Mediterrane maaltijden en lokale visgerechten. Of je nu op zoek bent naar een gezellig café of een verfijnd restaurant, Castricum heeft voor elk wat wils.

De selectie van de beste restaurants is gemaakt door de redactie en gebaseerd op Google Reviews, The Fork en Tripadvisor. Dit zijn de 10 beste restaurants in Castricum:

  1. Apicius, Bakkum/Castricum
  2. Restaurant ‘t Eethuysje, Castricum
  3. Het Ruiterhuys, Castricum
  4. Ristorante Vesuvio, Bakkum/Castricum
  5. Club Zand, Castricum aan Zee
  6. Steakhouse Bij de Buurvrouw, Castricum
  7. Strandpaviljoen Zeezicht, Castricum aan Zee
  8. De Oude Keuken, Bakkum/Castricum
  9. Restaurant Annapurna, Castricum
  10. Sakura Sushi & Grill, Castricum

1. Restaurant Apicius | Bakkum, Castricum

Restaurant Apicius in Bakkum, Castricum is een gastronomische ervaring die niet gemist mag worden. Het restaurant heeft onlangs een Michelinster verdiend en biedt een menu vol met inventieve, hoogwaardige gerechten. Chef-kok Thorvald de Winter, gastheer Gaylord De Winter en hun team werken alleen met de allerbeste ingrediënten om gerechten te creëren die zowel heerlijk als visueel verbluffend zijn. Naast het fantastische eten biedt het restaurant ook een prachtige ambiance en uitstekende service. Het is een geweldige plek om uit eten te gaan in Castricum, of het nu voor een speciale gelegenheid is of gewoon omdat je van lekker eten houdt.

Het adres van Restaurant Apicius is Van der Mijleweg 16, Bakkum. Apicius is geopend van dinsdag t/m zaterdag. De lunch binnenkomst is tussen 12:00 en 14:00 uur. De diner binnenkomst tussen 18:00 en 21:00 uur.

2. Steakhouse Bij de Buurvrouw | Castricum

Steakhouse Bij de Buurvrouw is een van de populairste eetgelegenheden in Castricum voor liefhebbers van vleesgerechten. Het restaurant in Castricum heeft een breed aanbod aan steaks, burgers en andere vleesgerechten op het menu staan. Naast de traditionele vleesgerechten biedt het restaurant ook vegetarische en visgerechten. Het interieur van het restaurant is warm en gezellig, waardoor het een perfecte plek is voor een avondje uit met vrienden of familie.

Het adres van Steakhouse Bij de Buurvrouw is Mient 1, Castricum. Bij De Buurvrouw is dagelijks geopend, vanaf 11:30 uur.

3. Restaurant Annapurna | Castricum

Restaurant Annapurna is een Indiaas-Nepalees restaurant in Castricum dat heerlijke gerechten serveert met authentieke smaken en aroma’s uit Azië. Het restaurant heeft een uitgebreid menu, waaronder vegetarische, veganistische en glutenvrije opties. De chefs van Annapurna bereiden alle gerechten met verse ingrediënten en traditionele specerijen die zorgen voor een explosie van smaken. Of je nu een fan bent van de Indiase keuken of het wilt uitproberen, Restaurant Annapurna in Castricum is zeker een bezoek waard.

Het adres van Restaurant Annapurna is Dorpsstraat 66a, Castricum. Annapurna is geopend van dinsdag t/m zondag, van 17:00 tot 22:00 uur.

4. Ristorante Vesuvio | Bakkum, Castricum

Ristorante Vesuvio is een Italiaans restaurant in Bakkum, dat bekend staat om zijn heerlijke, authentieke gerechten. Het menu biedt vele soorten pasta’s, pizza’s en andere Italiaanse specialiteiten aan, bereid met verse ingrediënten en traditionele technieken. Ristorante Vesuvio is een populaire keuze voor een romantisch diner voor twee in Castricum of een gezellige avond uit met vrienden of familie. Als je op zoek bent naar een stukje Italië in Castricum, is Ristorante Vesuvio zeker een bezoek waard.

Het adres van Ristorante Vesuvio is Van Oldenbarneveldweg 12, Bakkum. Vesuvio is geopend van woensdag t/m zondag, van 17:00 tot 22:00 uur.

5. Restaurant ‘t Eethuysje | Castricum

Als je op zoek bent naar een gezellig en sfeervol restaurant om uit eten te gaan in Castricum, dan is Restaurant ‘t Eethuysje zeker de moeite waard om te bezoeken. Dit restaurant biedt een warme en gastvrije sfeer en een gevarieerd menu met heerlijke gerechten, bereid met verse ingrediënten. Beleef een heerlijke culinaire avond bij Restaurant ‘t Eethuysje in Castricum.

Het adres van Restaurant ‘t Eethuysje is Dorpsstraat 53, Castricum. ‘t Eethuysje is dinsdag t/m donderdag geopend van 17:30 tot 23:30 uur. Van vrijdag t/m zondag zijn ze geopend van 12:00 tot 23:30 uur.

Lunchen Castricum

6. De Oude Keuken | Castricum

Als je op zoek bent naar een gezellige plek om te genieten van een lekkere lunch in Castricum, dan is De Oude Keuken zeker een aanrader. Dit restaurant heeft een relaxte en gastvrije sfeer en is gelegen in een prachtig historisch gebouw. Daarnaast worden er ook regelmatig evenementen georganiseerd, zoals live muziek en exposities. Of je nu komt voor de lunch of een kopje koffie, De Oude Keuken is de ideale plek om te ontspannen en te genieten.

Het adres van De Oude Keuken is Oude Parklaan 117, Castricum. De Oude Keuken is de hele week geopend, van 09:00 tot 17:00 uur.

7. Het Ruiterhuys | Castricum

Als je op zoek bent naar een heerlijke lunch locatie in Castricum, dan is Het Ruiterhuys een aanrader. Dit restaurant biedt een sfeervolle ambiance in een historische boerderij en een heerlijk menu met diverse lunchgerechten. Of je nu zin hebt in een frisse salade, een warme panini of een luxe belegd broodje, Het Ruiterhuys heeft voor iedereen wel wat. Geniet van de gezellige sfeer en de smakelijke gerechten bij Het Ruiterhuys tijdens een heerlijke lunch in Castricum.

Het adres van Het Ruiterhuys is Heereweg 83, Castricum. Het Ruiterhuys is iedere dag geopend, van 09:00 tot 23:00 uur.

Restaurants Castricum aan Zee

8. Strandpaviljoen Zeezicht | Castricum aan Zee

Strandpaviljoen Zeezicht is een prachtige locatie aan het strand van Castricum aan Zee waar je kunt genieten van een heerlijk hapje en drankje met uitzicht op de zee. Het restaurant biedt een uitgebreid menu met lekkere lunch- en diner gerechten, gemaakt van verse en lokale ingrediënten. Naast het restaurant, kun je ook genieten van de heerlijke loungeplekken en gezellige bar, waar je terecht kunt voor lekkere cocktails en andere drankjes. Het paviljoen is een ideale plek voor een gezellige dag aan het strand met vrienden of familie, of voor een romantische zonsondergang bij zee. 

Het adres van Strandpaviljoen Zeezicht is Zeeweg 50, Castricum aan Zee. Zeezicht is het hele jaar geopend van 09:00 tot 23:00 uur. De keuken is open vanaf 11:00 uur.

9. Club Zand | Castricum aan Zee

Club Zand is een trendy en sfeervolle beachclub gelegen aan het strand van Castricum aan Zee. Dit restaurant biedt een uitgebreid menu met heerlijke gerechten, bereid met verse en lokale ingrediënten. Naast het restaurant, kun je genieten van de gezellige bar en het mooie terras, waar je kunt relaxen en genieten van de zon. Of je nu komt voor een gezellige lunch, een romantisch diner bij zonsondergang of een feestelijke avond uit, Club Zand is zeker een bezoekje waard.

Het adres van Club Zand is Zeeweg 70, Castricum aan Zee. Club Zand is het hele jaar geopend, van 09:00 tot 23:00 uur.

All-you-can-eat restaurant Castricum

10. Restaurant Sakura Sushi & Grill | Castricum

Restaurant Sakura Sushi & Grill is een gezellig Japans restaurant in Castricum, waar je kunt genieten van heerlijke sushi en grillgerechten. Een van de populaire opties bij Sakura is het all-you-can-eat concept, waarbij je voor een vaste prijs kunt genieten van een breed scala aan Aziatische gerechten. Of je nu fan bent van sushi, tempura, of gegrilde vleesgerechten, er is voor ieder wat wils. Voor een gezellig avondje uit met vrienden of familie, is Restaurant Sakura Sushi & Grill zeker een aanrader.

Het adres van Restaurant Sakura Sushi & Grill is Burgemeester Mooijstraat 39, Castricum. Sakura is maandag t/m donderdag geopend van 16:00 tot 22:00 uur. Vrijdag t/m zondag zijn ze geopend van 12:00 tot 22:30, alhoewel ze op zondag een half uurtje eerder sluiten.

Eten bestellen Castricum

Eten bestellen in Castricum? Dat kan bij onder andere Thuisbezorgd. Er zijn 30x restaurants die eten bezorgen in Castricum. Uit de 10 beste restaurants van Castricum kun je eten bestellen bij onder andere Annapurna en Vesuvio. Verder kun je eten bestellen in Castricum bij bijvoorbeeld SushiPoint, Spare Rib Express en Corner Eethuis. Eet smakelijk!