Jan & Cock Snijders 65 jaar getrouwd

Nieuws
Burgemeester Ben Tap kwam op bezoek bij Jan en Cock.
Burgemeester Ben Tap kwam op bezoek bij Jan en Cock. (Foto: Aart Tóth)

AKERSLOOT – Er ging verkering en verlovingstijd aan vooraf van zes jaar, waar ze nog steeds fijne herinneringen aan hebben. Dus eigenlijk zijn Jan en Cock Snijders al 71 jaar een paar. 6 mei 1959 was echter de datum waarop het echt officieel werd met een huwelijk. Cock (93) was toentertijd woonachtig in Assendelft en werkzaam als boekhouder bij een chocoladefabriek in Zaandijk. Jan (91) was werkzaam bij de toenmalige Hoogovens IJmuiden als Ovenmetselaar. Daarnaast werkte hij hobbymatig in de horeca in het Verenigingsgebouw Krommenie, waar in de danszaal regelmatig feesten waren. Jan liep met een vol dienblad door de zaal toen hij Cock in het vizier kreeg. Gelukkig was dit wederzijds en bracht Jan Cock aan het einde van de avond met de fiets thuis naar Assendelft. 

Door Aart Tóth

Om het geluk compleet te maken, kocht Jan een stuk land voor 9 gulden per vierkante meter in Akersloot waarop gebouwd mocht worden. Met de nodige vakkennis bouwde Jan zelf hun huis aan de Hemweg in Akersloot, waar hij samen met Cock ruim 60 jaar woonde. Deze plek is bijna een jaar geleden voor de Akerhof in Akersloot verruild met meer gemakken gelijkvloers, mooi uitzicht en een ruim balkon. Vakantie vieren, gebeurde veelal per auto of op een eigen vaartuig om via het Alkmaardermeer en de nodige sluizen zelfs op de Friese wateren terecht te komen.

Viering

Stilzitten was er niet bij, het gezin werd uitgebreid met een dochter en zoon, waar intussen vier kleinkinderen en een achterkleinkind zijn bijgekomen. Die groep, aangevuld met verdere familie en vrienden, viert eerdaags het 65-jarig huwelijk met een heerlijk culinair samenzijn.

Burgemeester

Naast de aandacht en gelukwensen van vrienden en familie, was daar ook burgemeester Ben Tap die, voorzien van de ingelijste toenmalige trouwakte, een bezoek kwam brengen aan Jan en Cock Snijders. Dit monde al gauw uit in gezellig samenzijn, waarbij de nodige herinneringen werden opgehaald en er vanuit Cock en Jan ook aandacht was voor de burgemeester. 


6 mei 1959 trouwden Jan en Cock in Assendelft. (Foto: aangeleverd)