Spreek-je-Kamerlid-spreekuur met Margreet de Boer en Paulien Gankema

Politiek
Paulien Gankema en Margreet de Boer.
Paulien Gankema en Margreet de Boer. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Tijdens de weekmarkt op het Bakkerspleintje kunnen bezoekers 17 november tussen 11.00 en 12.00 uur in gesprek gaan met Kandidaat Kamerleden Margreet de Boer en Paulien Gankema. Het Spreek-je-Kamerlid-spreekuur is een samenwerking van GroenLinks en PvdA. 

Het spreekuur wordt georganiseerd om de band tussen politiek en burgers te versterken. Zeker nu er belangrijke verkiezingen gehouden gaan worden. Ook raadsleden van PvdA en GroenLinks Castricum zijn aanwezig.

Margreet en Paulien staan op de kandidatenlijst van GroenLinks-PvdA. Marktbezoekers kunnen met ze spreken over wat zij in ons land belangrijk vinden. 

Al ruim een jaar Spreek je Raadslid

Spreek je Raadslid is een initiatief van GroenLinks Castricum om de band tussen politiek en burgers te versterken. Niet iedereen heeft tijd om vergaderingen bij te wonen. Daarom is er sinds oktober 2022 een maandelijks spreekuur op de markt. Vanwege de Tweede Kamer-verkiezingen organiseren GroenLinks en PvdA samen speciale edities met kandidaat Kamerleden.

Nieuwe Tweede Kamer

Woensdag 22 november kiest de Nederlandse bevolking een nieuwe Tweede Kamer. De 150 leden vertegenwoordigen de Nederlandse bevolking. De Tweede Kamer heeft twee hoofdtaken: de regering controleren en samen met de regering wetten maken.