Waar kun je (gratis) parkeren in Castricum?

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Unsplash)

CASTRICUM - Ben jij van plan binnenkort een dagje naar Castricum (aan Zee) te gaan? Er is genoeg te doen in het dorp en aan het strand. Maar waar kun je (gratis) parkeren in Castricum? Je leest het in dit artikel.

Gratis parkeren Castricum

Waar kun je gratis parkeren in Castricum? Dat kan overal! Alleen bij het strand dien je te betalen om te kunnen parkeren in Castricum. Verder kun je overal binnen de gemeente Castricum gratis parkeren. Let wel op: sommige parkeergebieden liggen in blauwe zones. Je kunt hier maar voor een beperkte tijd geparkeerd staan.

Parkeren blauwe zone Castricum

Binnen blauwe zones in het centrumgebied van Castricum kun je maximaal 2 uur gratis parkeren, mits je gebruikmaakt van een parkeerschijf, die duidelijk zichtbaar achter de voorruit van je auto moet liggen. Wil je langer parkeren in Castricum? Dan is het raadzaam om buiten de blauwe zone te parkeren, bijvoorbeeld op parkeerterrein De Brink in Castricum.

De blauwe zone in Castricum is van kracht van maandag t/m zaterdag, tussen 8.00 en 18.00 uur. Langs de Stationsweg geldt dit zelfs van maandag tot en met vrijdag. Let op: op twee locaties binnen de blauwe zone geldt een afwijkende maximale tijd om te parkeren in Castricum. Langs de Stationsweg mag je maximaal 1 uur parkeren, terwijl op de twee parkeerterreintjes bij Stichting Dorpshuis De Kern een maximale parkeerduur van 3 uur geldt.

Bewoners van Castricum aan de blauwe zone kunnen in aanmerking komen voor een parkeerontheffing, waarmee ze de parkeerschijfregeling kunnen omzeilen. Zo kun je nog gemakkelijker parkeren in Castricum. Controleer of je hiervoor in aanmerking.

Parkeren strand Castricum

Bij Castricum aan Zee kun je gemakkelijk en goedkoop parkeren. Er is een groot betaald parkeerterrein met plek voor ongeveer 1.700 auto’s. Bekijk hier wat de tarieven zijn voor parkeren bij Castricum aan Zee. Je kun de gehele dag parkeren vanaf 5,50 euro. Let wel op, dit kan verschillen per maand en tijdstip.

Meer informatie over parkeren op het strand van Castricum vind je hier.

Parkeren gehandicapten Castricum

Er zijn 14 gehandicaptenparkeerplaatsen bij het strand van Castricum:

  • Op 7 parkeerplaatsen kun je de hele dag parkeren met gebruik van gehandicaptenparkeerkaart.
  • Op 7 parkeerplaatsen kun je maximaal 3 uur parkeren en de gehandicaptenparkeerkaart moet gebruikt worden in combinatie met een parkeerschijf.
  • De gehandicaptenparkeerkaart en parkeerschrijf moeten goed zichtbaar achter de voorruit liggen.
  • Van 1 november t/m 14 maart mag iedereen parkeren op de 7 parkeerplaatsen waar een parkeerschijf nodig is.

Met het OV naar Castricum

Castricum heeft een treinstation. Vanaf Amsterdam Centraal gaat er een directe Intercity naar Castricum. Deze Intercity rijdt verder ook langs onder andere Zaandam, Alkmaar en Den Helder.

Auto elektrisch laden Castricum

Waar in Castricum kun je je auto laden? Dat lees je in dit artikel hieronder!