Wat te doen in Den Haag: 5 tips

Nieuws
Binnenhof in Den Haag
Binnenhof in Den Haag (Foto: archief RM)

DEN HAAG - Wat te doen in Den Haag? We geven je graag wat tips. Noteer ze vooral!

Den Haag, de koninklijke stad van Nederland, biedt een rijke geschiedenis, diverse culturele bezienswaardigheden en een bruisende sfeer. Of je nu een lokale bewoner bent of een bezoeker die deze stad voor het eerst verkent, hier zijn vijf leuke tips om het meeste uit je dag in Den Haag te halen.

Wat te doen in Den Haag, tips

1. Bezoek het Binnenhof en de Ridderzaal

Duik in de politieke geschiedenis van Nederland door een bezoek te brengen aan het Binnenhof, het hart van de Nederlandse politiek. Bewonder de prachtige architectuur en wandel door de binnenplaatsen. Vergeet niet om de indrukwekkende Ridderzaal te bezichtigen, waar elk jaar de troonrede wordt voorgelezen tijdens Prinsjesdag. Het Binnenhof is gratis toegankelijk en biedt ook rondleidingen aan.

Het adres is Binnenhof 1, Den Haag. Een rondleiding inplannen doe je hier.

2. Kunst en Cultuur in het Mauritshuis

Voor de kunstliefhebbers is het Mauritshuis een absolute must-visit, een niet te missen onderdeel op je ‘Wat te doen in Den Haag’-lijstje! Dit museum herbergt namelijk een uitgebreide collectie van Nederlandse meesters uit de Gouden Eeuw, waaronder het beroemde schilderij “Meisje met de Parel” van Vermeer. Dompel jezelf onder in de prachtige kunstwerken en geniet van de historische ambiance van dit 17e-eeuwse paleis.

Het adres van het Mauritshuis is Plein 29, Den Haag. Openingstijden zijn maandag van 13.00 tot 18.00 en dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 18.00 uur. De reguliere entreeprijs is 19,- euro, er zijn uitzonderingen.


3. Ontspan in het Haagse Bos en Paleistuin

Midden in de stad vind je het Haagse Bos, een groen toevluchtsoord waar je kunt wandelen, picknicken of gewoon kunt genieten van de rustige natuur. Het is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van het stadsleven. Naast het Haagse Bos ligt de Paleistuin, een prachtige tuin die ooit diende als de privétuin van de Koninklijke familie. Een heerlijke plek om te genieten van de prachtige bloemen en goed onderhouden gazons.

Paleistuin
Foto: www.valeriekuypers.nl

4. Struin door de charmante wijk Het Hofkwartier

Ontdek de charme van Den Haag in de schilderachtige wijk Het Hofkwartier. Deze buurt staat bekend om zijn smalle straatjes, boetiekjes, galeries en gezellige cafés. Neem de tijd om te winkelen voor unieke souvenirs of ontspan op een terrasje met een heerlijke kop koffie. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de prachtige Grote Kerk die het gebied domineert. Wat te doen in Den Haag? Een dagje naar Het Hofkwartier dus!

Het Hofkwartier in Den Haag

Hofkwartier - DenHaag.com


5. Verken het strand van Scheveningen

Wat te doen in Den Haag? Een dagje in Den Haag is niet compleet zonder een bezoek aan het beroemde strand van Scheveningen. Of het nu zomer of winter is, een wandeling over het brede zandstrand en de pier is altijd een genot. Proef de verse vis bij een van de vele visrestaurants of geniet van een spectaculaire zonsondergang aan de Noordzee. Als je avontuurlijk bent, probeer dan eens surfen of een ritje op het reuzenrad op de Scheveningse Pier.

Scheveningen pier
Scheveningen - Getty Images/iStockphoto

Met deze vijf leuke tips zul je een onvergetelijke dag beleven in Den Haag. Of je nu houdt van geschiedenis, kunst, natuur of gewoon lekker wilt ontspannen aan het strand, Den Haag heeft voor elk wat wils. Geniet van je tijd in deze prachtige stad.