Met de boot naar Texel

Algemeen
De Texelstroom
De Texelstroom (Foto: VVV, Justin Sinner )

DEN HELDER - Wil jij binnenkort met de boot naar Texel? Texel is ons grootste Waddeneiland en met 170 km2 aan land is er genoeg te ontdekken. Frisse lucht snuiven kun je hier als geen ander. Texel heeft brede zandstranden, duinen, graslanden en heide. Maar ook polders, kwelders en bossen. Voor je dagelijkse dosis natuur hoef je dus niet ver te zoeken. Het eiland is dan ook erg geliefd bij vogelspotters. Als je een beetje je best doet, kun je zomaar 100 verschillende vogelsoorten van je lijstje strepen.

Vaartijden naar Texel

Texel is de eerste van de reeks Waddeneilanden en dat betekent dat het eiland vanaf Den Helder makkelijk te bereiken is. Na 20 minuten varen sta je met je voeten op het eiland. De vaartijden van de veerboot zijn elke dag tussen 6.30 uur en 21.30 uur, ieder uur.

Hoeveel kost de boot naar Texel?

Als je zonder voertuig de overtocht maakt betaal je maar €2,50. Je auto mag ook mee: makkelijk als je het hele eiland wilt verkennen. Een auto (met maximaal 9 personen) kost €37,00 van vrijdag tot en met maandag. Plan je jouw eerste vakantiedag op dinsdag, woensdag of donderdag? Dan ben je een stuk voordeliger uit. Voor een autoretour hoef je dan maar €25,00 neer te tellen. Ook handig om te weten: Je ticket is een retourticket en je kunt geen datum en tijd reserveren.

Het adres van de veerboot naar Texel

Met het openbaar vervoer

De veerhaven in Den Helder is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf het NS-station in Den Helder neem je lijnbus 33. De bus zet je af voor de ingang voor voetgangers en (brom)fietsers.

Met de auto naar Texel

Voer in uw navigatiesysteem je bestemming op Texel in of anders dit adres: Pontweg 1 in Den Hoorn. Je rijdt dan langs de voertuigloketten of de selfservice automaten waarna je op het opstelterrein voor de boot arriveert.

Parkeren in Den Helder

Naast de veerhaven kun je de auto gratis parkeren voor een korte en voor een langere periode. Om dit parkeerterrein te bereiken, volg je de route ‘P Texel’, ‘Afhalen + Wegbrengen’.

Houd er rekening mee dat dit parkeerterrein een beperkt aantal plaatsen heeft, het staat in de zomermaanden regelmatig vol. De ingang naar de boot voor voetgangers en fietsers is naast het parkeerterrein.

Met de (brom)fiets of als voetganger

De ingang voor voetgangers en (brom)fietsers is op het volgende adres:

TESO veerhaven Den Helder

Havenplein 3

1781 AB Den Helder

Met TESO naar Texel

Koninklijke N.V. Texels Eigen Stoomboot Onderneming (TESO) verzorgt sinds 1907 de veerdienst tussen Texel en Den Helder. Sinds de oprichting van TESO is het doel altijd hetzelfde gebleven: het verzorgen van een betrouwbare, betaalbare bootverbinding tussen Texel en de vaste wal.

De Texelse veerdienst is opgericht door de eilandbewoners. Het eigenaarschap is vandaag de dag nog steeds in handen van circa 3.100 Texelaars en andere gebruikers van de veerdienst. TESO heeft geen winstoogmerk en investeert primair in veiligheid, kwaliteit en continuïteit.