De 38e editie van de Helderse Fiets Vierdaagse gaat van start

Algemeen
Elke dag wordt er een andere route gefietst
Elke dag wordt er een andere route gefietst (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Na twee jaar wachten is dan eindelijk zover. De RTV Toon Jacobs organiseert dit jaar haar 38e Helderse Avond Fiets Vierdaagse. Dit jaar wordt de Vierdaagse gehouden van maandag 1 tot en met donderdag 4 augustus. Het jaarlijks terugkerende evenement bestaat al sinds 1982.

Door: Oesha van Dijk

Rinus Visser (69) is coördinator van de Helderse Fiets Vierdaagse, een voor hem nieuwe uitdaging. “Het is een speciale editie omdat de fietsers twee jaar hebben moeten wachten om weer mee te kunnen doen. Er zitten fietsers bij die al dertig jaar lang elk jaar meedoen. Na twee jaar corona is dit ook een mooie gelegenheid om weer bij elkaar te komen en om bij te kletsen, aldus Rinus.

De afstanden waaruit deelnemers kunnen kiezen zijn 25, 35 en 55 kilometer. De route van de 35 kilometer wordt alleen gereden op dinsdag en woensdag. De start is dagelijks tussen 18.00 en 19.00 uur vanuit het clubhuis in Quelderduyn, te bereiken via de ingang aan de Schootenweg. Bij aankomst krijg je de route, elke dag wordt er een andere route gereden. Dit jaar wil de club ook vakantiegangers uit de Noordkop bereiken. “Tijdens de tochten kom je op wegen en paden die je normaal niet zo snel tegenkomt. Kortom: een ideale en gezonde invulling van je vakantie.

Ook interessant voor vakantiegangers

Rinus licht toe: “Je hoeft niet getraind te hebben om mee te doen, de tocht is op eigen tempo. Dit kan individueel of in een groepje met familie en vrienden. Het gaat erom dat je lekker in beweging bent en geniet van de mooie omgeving.“

Meedoen op je eigen tempo

Over RTV Toon Jacobs

RTV Toon Jacobs organiseert recreatieve fietstochten in Den Helder. Elke zondag kan er een fietstocht op de racefiets worden gereden. Daarnaast is RTV Toon Jacobs de initiatiefnemer van Fiets & Geniet. Doel hiervan is om meer ouderen gezamenlijk op de fiets te krijgen door regelmatig (om de week) een aantrekkelijke fietstocht te organiseren onder leiding van ervaren voorrijders. Alle typen fietsen zijn toegestaan, dus ook de e-bikes.

Je hoeft je niet vooraf in te schrijven voor de Helderse Fiets Vierdaagse. Inschrijven kan vanaf 17.00 in het clubhuis van de RTV Toon Jacobs. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,- en voor NTFU-leden € 5,-. Kinderen tot en met 11 jaar mogen gratis meefietsen, mits onder begeleiding. Na afloop krijgt iedereen een medaille. 

Advies bij warm weer

Volgens de weersvoorspellingen kan het erg warm worden. We hebben een aantal tips voor deze warme dagen:

1. Neem de tijd, je hoeft niet binnen een bepaalde tijd weer terug te zijn.
2. Neem voldoende water mee voor onderweg, of stap geregeld even af bij horecagelegenheden.
3. Zorg dat je voldoende hartig eet, zodat je niet flauw wordt gedurende de avond.
4. Smeer jezelf goed in met zonnebrandcrème en neem dit ook mee voor onderweg.

Meer informatie op www.rtvtoonjacobs.nl.

Afbeelding