Muzikaal spektakel met HelderPop Live

Algemeen
Kom naar HelderPop Live en laat je onderdompelen in een dag vol muziek en entertainment.
Kom naar HelderPop Live en laat je onderdompelen in een dag vol muziek en entertainment. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Hotel Den Helder bruist op zaterdag 4 november van de muzikale energie, want HelderPop Live staat op het programma. Dit evenement belooft een spectaculaire dag vol muziek, entertainment en gezelligheid, met een line-up van twaalf regionale bands, vier getalenteerde Noordkop DJ’s, een platenbeurs, een tweedehandsmuziekbeurs en een verscheidenheid aan culinaire stands. 

‘HelderPop’ is een wekelijks radioprogramma van Regio Noordkop dat volledig is gewijd aan muziek en nieuws van artiesten uit Noord-Holland Noord. Het programma wordt gepresenteerd door Simon Slot, bijgestaan door Frank Kok en Fred Colli, en is wekelijks te beluisteren op zaterdag tussen 13.00 en 15.00 uur. Door regelmatig live-optredens in HelderPop ontstond het idee om van dit programma een volwaardig festival te maken. 

Het volledige programma

Het programma voor HelderPop Live ziet er als volgt uit:

Breeze (12.00 uur)
Breeze is een zeskoppige band die het publiek meesleept met een onvergetelijke show. Met covers van Johnny Cash tot Jimi Hendrix belooft Breeze een opwindend optreden vol rock-’n-roll.

Wipe Out (13.00 uur)
Wipe Out Selection is meestal te vinden op Pasar Malams en rockfestivals. Ook voor deze gelegenheid hebben de mannen een rock-’n-rollshow waarbij de gitaren door de lucht vliegen.

Vaart (14.00 uur)
De muziekvrienden van de band Vaart maken liedjes die ergens over gaan, in het Nederlands. Na ruim twintig jaar ervaring in het covercircuit besloten ze dat er meer is dan liedjes naspelen. Sindsdien maakt Vaart liedjes met eigen muziek en teksten met gevoel.

De Benutz Partyband (15.00 uur)
Geen feest is compleet zonder de De BeNutZ Partyband, drie geweldige zangeressen en een strakke band die zorgt voor non-stop dans- en luisterplezier.

Mannuh (16.00 uur)
De mannen van ‘MANNUH’ nemen je mee op een Nederlandstalige muzikale reis van heden naar verleden en weer terug. Alle bekende Nederhits komen voorbij.

Bark (17.00 uur)
Bark speelt eigen werk, americana in de breedste zin van het woord: van country tot folk terug naar bluegrass en rock-n-roll. Onderweg zijn is een belangrijk thema in de liedjes van Bark, niet alleen naar verre oorden maar ook naar een nieuwe liefde of een vervlogen tijd.

Stones and Jewels (18.00 uur)
Begin 2022 kwam het eerste album van Stones & Jewels uit, genaamd Home. Het is een bundel van verhalen die in de afgelopen tien jaar geschreven zijn, een zoektocht naar thuis, gevonden en weergegeven in tien nummers. Voor een live uitvoering van zo’n album is een vette, rockende en rollende band nodig, en dat zijn ze!

Back to Fleetwood (19.00 uur)
Zeven ervaren muzikanten, die uit liefde voor Fleetwood Mac de koppen bij elkaar gestoken hebben om de gouden hits van weleer nieuw leven in te blazen. De typische sound in Dreams, Rhiannon, Sarah en Gypsy spreekt vandaag nog steeds tot de verbeelding. Kortom, de band staat garant voor een feest van herkenning.

Krentebrood (20.00 uur)
Krentebrøød is een veelzijdige zesmans formatie uit Schagen en omstreken. De band speelt repertoire uit de TOP2000. Krentebrøød (voorheen bekend als ‘Ouwe Jongens Krentebrood’) zet al meer dan 25 jaar elke tent op z’n kop met ijzersterke pop-rockklassiekers, afgewisseld met hedendaagse hits. De ‘sixties’ tot en met de ‘zeros’ en alles daartussenin vliegen je om de oren.

Stranger in Paradise (21.00 uur)
S.I.P. is een driekoppig monster dat melodieuze garagerock maakt met sterk 80/90’s vibes. In hun muziek klinken invloeden van bands als Goo Goo Dolls, Danko Jones, Biffy Clyro, Green Day en Nirvana, niet toevallig allemaal driemansbands. Live klinkt Stranger in Paradise ‘sterk dynamisch’, aldus 3voor12/Vloedgolf NH, wat precies verwoordt waar deze band voor staat: een vloedgolf van dynamiek.

Let’s Build a Empire (22.00 uur)
Let’s Build An Empire is veel meer dan een alternatieve rockband. Ze vinden de perfecte balans tussen krachtige instrumenten en eerlijke, kwetsbare teksten, waardoor hun muziek onder je huid kruipt en je niet meer loslaat. Oorspronkelijk afkomstig uit het noorden van Nederland, weet dit vijftal pakkende melodieën te creëren met dikke gitaarklanken en een strak ritme, wat hun dynamische en intense live-optredens versterkt. Let’s Build An Empire is er voor de liefhebbers van dynamische en energieke rockmuziek met betekenisvolle teksten. Het is deze balans die de band echt onderscheidt.

Wett (23.00 uur)
Wett, eerder bekend als WetT-Shirt Contest, is al meer dan tien jaar een geliefd fenomeen in de Nederlandse muziekscene en wordt wel liefkozend omschreven als een samensmelting van muzikale helden als Rage Against the Machine, Steely Dan, Red Hot Chili Peppers, Frank Zappa en Parliament Funkadelic. Hun energieke liveshow en strakke, funky rock-popmuziek zorgden ervoor dat ze het hele land doortrokken, het podium deelden met internationale artiesten en vele prijzen wonnen.

Tweedehands Muziekinstrumentenbeurs

Muzikanten weten dat het steeds moeilijker wordt om instrumenten in te ruilen, en als het wel lukt is de prijs vaak teleurstellend. Daarom is er de mogelijkheid om je spullen te verkopen op de beurs. De kosten voor de verkoopruimte bedragen vijf euro per tafel bovenop de toegangsticket. Ook kun je ervoor kiezen om je spullen te laten verkopen door het verkoopteam. Jij bepaalt de prijs, ontvangt een ontvangstbewijs en kunt lekker gaan feesten. Alleen bij verkoop betaal je 10% van je omzet. Dit bedrag gaat naar de Stichting Muziek voor Kids van Ruben Hoeke en Edwin Olthof (www.stichtingmuziekvoorkids.nl). 

Op de website www.helderpop.nl vind je alle artikelen die tot nu toe zijn ingebracht.

Platenbeurs 

Voor de platenbeurs hebben zich tot nu toe vijf platenbazen aangemeld en er is nog ruimte voor meer. De kramen worden verhuurd en de opbrengst hiervan gaat ook naar de Stichting Muziek voor Kids.

Tickets

Deel uitmaken van dit muzikale feest? Bestel dan je ticket voor slechts €15,00 (+ €1,00 boekingskosten) via https://eventix.shop/t84dsv6s, waar ook groepstickets beschikbaar zijn voor zes personen à €12,50 per persoon. Het volledige programma wordt live uitgezonden op Regio Noordkop Radio via verschillende kanalen, waaronder Etherfrequentie 105.6Mhz, Digitaal Ziggo: Kanaal 916, 911 en de Regio Noordkop app (IOS/Android).

Voor meer informatie over de verkoop van muziekinstrumenten en platen, bezoek de website www.helderpop.nl. Heb je vragen of wil je een verkoopruimte reserveren, neem dan contact op via info@helderpop.nl. Mis deze muzikale happening niet! Kom naar HelderPop Live op 4 november in Hotel Den Helder en laat je onderdompelen in een dag vol geweldige muziek en entertainment.