Joey Kugelmann laat jong talent stralen

Algemeen
Joey Kugelmann haalt het beste in zijn talenten naar boven.
Joey Kugelmann haalt het beste in zijn talenten naar boven. (Foto: Jeroen van Amerongen)

LANGEDIJK - De bevlogenheid en passie spat er af bij de 30-jarige Langedijker Joey Kugelmann, die met zijn Workshop De Ontdekkingsreis (WDO) inmiddels al heel wat bijzondere projecten op zijn naam heeft staan. Allemaal gemaakt voor en door kinderen.

Met WDO Movies maakt hij al zeven jaar lang diverse filmproducties met basisschoolleerlingen van diverse scholen uit heel Nederland. Zo was een van de laatste producties ‘Het Amulet’, waaraan de kids van Het Mozaïek uit Broek op Langedijk mochten meewerken. Zij gingen eerst een voorbereidingstraject in met Joey, waarna de WDO Film professioneel werd gefilmd, onder andere op locatie in het winkelcentrum en de Allemanskerk. En uiteindelijk voor familie en vrienden vertoond op het grote doek in de VUE bioscoop! De kinderen genoten enorm, al is het wel even slikken om jezelf op een megagroot filmdoek te zien! Maar bovenal was iedereen heel erg trots. Op zichzelf en op elkaar.

Het ontwikkeltraject wat de kinderen afleggen is wat Joey betreft het belangrijkste aspect van zijn programma. "Het mooiste aan Workshop De Ontdekkingsreis voor mij is hoe kinderen er tijdens de workshop achter komen dat zij in staat zijn een overtuigende scène neer te zetten. Kinderen die, door de inzichten die zij krijgen, angsten overwinnen is exact datgene waar het om draait. ‘Wie ben jij', vraag ik altijd aan de kinderen en 'wat zijn jouw eigenschappen en talenten'. Veel kinderen kampen met faalangst, onzekerheid en een gevoel van minderwaardig zijn. Kinderen kunnen hard doen naar elkaar toe en in deze tijd moet je dan stevig in je schoenen staan. In mijn workshops laat ik ze zien waar faalangst vandaan komt, waar onzekerheid ooit begonnen is en wat je er tegen kunt doen. En dat iedereen een collectie is van mooie eigenschappen en talenten. Als dat kwartje eenmaal valt, zie ik schitterende dingen gebeuren.”


De filmposter van Dit is liefde. - Aangeleverd

Een van Joey’s meest recente projecten is de WDO film ‘Dit is liefde’. Joey heeft alles uit de kast gehaald om een verhaal, script en scenario te schrijven dat inspireert en bovenal ontroert.

Dit is liefde

“Deze film maakte ik samen met leerlingen van basisschool Teun de Jager uit Schoorl, aangevuld met verschillende WDO Premium Members in de cast. Het is een verhaal die alle kinderen (en volwassenen) die iemand hebben verloren een hart onder de riem steekt. Een verhaal dat je mee terugneemt naar de kern, de essentie van alles: liefde. In november draait deze bijzondere WDO Film in de bioscoop.” Op www.wdoic.nl kunnen er zitplaatsen worden gereserveerd voor het gala evenement waarin ‘Dit Is Liefde’ vertoond wordt.


De WDO Premium Club - Jeroen van Amerongen

De WDO Premium Club

De WDO Premium Club is een afsplitsing van het Workshop De Ontdekkingsreis traject, waarbij gepassioneerde kinderen van 9 tot en met 18 jaar op hoog niveau worden uitgedaagd op talent en persoonlijke ontwikkeling. De kinderen van de WDO Premium Club, mogen zich WDO Premium Member noemen. “Wij zoeken kinderen die in professionele bioscoopfilms willen spelen en zich op het hoogst haalbare niveau willen ontwikkelen! De WDO Premium Club is echt bedoeld voor kinderen die verder willen met hun talent, zowel voor als achter de schermen en op vele andere gebieden. Ze doen dan ook eerst auditie en tekenen, samen met hun ouders, een heus contract. Hiermee laten we onze commitment aan elkaar zien.”

Filmsterrenervaring binnen handbereik

Naast de wekelijkse bijeenkomsten in theater De Binding en de WDO Premium producties waar zij in spelen, kan deze groep kinderen ook betrokken worden bij de producties van WDO Movies, het basisproject voor alle kinderen in Nederland. "Zo kunnen zij in maar liefst in drie tot vijf WDO Films per jaar spelen. Dit geeft niet alleen hun talentontwikkelingen een enorme boost, maar het is daarnaast super waardevol voor hun portfolio. Daarnaast ligt hiermee de filmsterrenervaring binnen handbereik. Maar WDO biedt, indien interesse, ook mogelijkheden op het hoogste niveau van zang, dans en muziek. We hebben ongelooflijk veel te bieden hebben binnen dit prachtige platform. Zo betrek ik de zingende WDO Premium Members bij de productie van een Engelstalig WDO album in samenwerking met het Metropole Orkest. Een album die zal fungeren als de soundtrack van het opbouwen van zelfvertrouwen en neerhalen van faalangst. Daarnaast beginnen we ook met de WDO Premium Dancegroup waardoor de kinderen in aanraking kunnen komen met ieder aspect binnen het vak 'entertainment'. Het is een fantastisch project waarbij je kinderen ongekend snel ziet groeien. Naast het professionele gedeelte, dat over talentontwikkeling gaat, maken deze kinderen door mijn unieke programma en visie ook een belangrijke persoonlijke groei door, waarbij ze enorm veel leren op het gebied van weerbaarheid, sociale vaardigheden, vertrouwen in jezelf/elkaar en nog veel meer!”

Meld je aan!

Schuilt er in jou ook een talent dat je graag zou willen opkrikken? Kijk eens op https://wdoic.nl/wdopremiumclub en meld je aan! Op het YouTube kanaal van WDO Movies kun je de WDO Films zien die door Joey zijn geproduceerd, waaronder Het Amulet met de kinderen van Het Mozaïek. 

Je kunt voor meer informatie ook eerst contact opnemen met Joey op tel. 085-0609791 of talent@wdomovies.com. De muziek van WDO Premium Club is op iedere muziekstreamingservice te beluisteren.