Waar kun je (gratis) parkeren in Heerhugowaard?

Algemeen
Waar zijn de parkeerplaatsen in Heerhugowaard?
Waar zijn de parkeerplaatsen in Heerhugowaard? (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD – Ben jij van plan binnenkort een dagje naar Heerhugowaard te gaan? Er is genoeg te doen in deze stad. Maar waar kun je (gratis) parkeren in Heerhugowaard? Je leest het in dit artikel.

Parkeren Heerhugowaard Centrum

Er is meer dan genoeg parkeerruimte in het centrum van Heerhugowaard. Er zijn parkeerterreinen, boven- en ondergrondse plaatsen en parkeergarages. Rond het stadshart van Heerhugowaard is wel alles betaald parkeren.

Winkelcentrum Heerhugowaard parkeren

Er zijn 5 parkeerterreinen en parkeergarages in het centrum van Heerhugowaard. Het grootste parkeerterrein is P1 Zuidtangent met 800 parkeerplaatsen. Dit terrein bevindt zich direct naast het winkelcentrum. Het is dus verstandig om hier je auto te parkeren. Je betaalt maximaal €2,00 per dag.

Parkeren bioscoop Heerhugowaard

Parkeerterrein P3 Coolplein bevindt zich direct naast bioscoop Vue in Heerhugowaard. Je betaalt maximaal €2,00 per dag op deze parkeerplaats. Het is een kleine parkeerplaats met 170 plaatsen. Indien de parkeerplaats vol zit kun je parkeren bij P2 Middenweg. Vanaf hier loop je binnen een paar minuten naar de bioscoop toe.

Betaald parkeren Heerhugowaard

Hieronder vind je een overzicht van alle parkeergarages en parkeerterreinen in het stadshart van Heerhugowaard waar je betaald moet parkeren. Op P1, P2, P3 en P4 s het eerste kwartier parkeren gratis.

ParkeerterreinAdresAantal plaatsenTariefMax. hoogte
P1: Zuidtangent | parkeerterreinZuidtangent 124800€0,30 per kwartier | max. €2,00 per dag1,90 meter
P2: Middenweg | parkeergarageMiddenweg (tegenover Huygens College)650€0,30 per kwartier | max. €2,00 per dag2,10 meter
P3: Coolplein | parkeerterreinMiddenwaard 67170€0,30 per kwartier | max. €2,00 per dagGeen maximum hoogte
P4: Stadsplein | parkeergarageParelhof 1200€0,30 per kwartier | max. €2,00 per dag2,10 meter
P5: DekaMarkt | parkeergarageZuidtangent 1120€0,75 per kwartier2,10 meter

Parkeren Cool Heerhugowaard

Parkeerterrein Cool in Heerhugowaard is een kleine parkeerplaats met 170 beschikbare plaatsen. Je betaalt de hele week door €0,30 per kwartier en maximaal €2,00 per dag. Het voordeel van dit parkeerterrein is dat het de enige in Heerhugowaard centrum is zonder maximale doorrijdhoogte.

P+R-locaties Heerhugowaard

Er zijn in Heerhugowaard drie aangewezen P+R-locaties. Je vindt ze hieronder:

  • Stationsweg
  • Stationsplein
  • Westtangent

Koopzondag Heerhugowaard

Tijdens koopzondagen in Heerhugowaard kun betaald parkeren in het centrum van Heerhugowaard. Het grootste parkeerterrein is P1 Zuidtangent met 800 parkeerplaatsen. Het is dus verstandig om hier je auto te parkeren tijdens koopzondag Heerhugowaard.

Op straat parkeren in Heerhugowaard

Op straat parkeren kost in Heerhugowaard maximaal €0,90 per uur. Bekijk altijd of er met borden wordt aangegeven of er betaald parkeren geldt.

Heerhugowaard station

Heerhugowaard heeft een treinstation op ongeveer 10 minuten lopen van het centrum. Ook op deze manier kun je dus gemakkelijk naar de bioscoop, bowling of winkelcentrum Middenwaard.

Parkeren Heerhugowaard station

Bij station Heerhugowaard kun je gratis je auto parkeren om verder te reizen met de trein. Het station beschikt over 2 parkeerplaatsen, aan beide kanten van het spoor. Zo hoef je nooit te wachten op de spoorbomen en stap je op tijd in de trein!