Fruit Tree Plantation Drive in De Groene Oase

Algemeen
Fruit plukken.
Fruit plukken. (Foto: Archief)

DIJK EN WAARD - In de aanwezigheid van Mohanji gaat 6 juni een ‘Fruit Tree Plantation Drive’ van start, in aanwezigheid van Mohanji, filantroop en humanist. 

Het doel van Mohanji Nederland is om biologische fruitbomen te doneren aan Voedselbos De Groene Oase in Koedijk ten behoeve van gratis consumptie voor mens en dier en deze bomen samen te planten.

Mohanji zegt: ‘’Het planten van fruitbomen is niet alleen een daad van vriendelijkheid, het is een sociale verantwoordelijkheid. Het bestaat uit het schenken van de vruchten van vriendelijkheid aan de komende generaties levende wezens voorbij elk soort. Vul de bossen met fruitbomen. Plant meer fruitbomen in en rond uw stad. Het is een vriendelijk geschenk aan ons leven dat verder rijkt dan de tijd.’’ Op 6 juni zal Mohanji met het Team van Mohanji Nederland in Voedselbos De Groene Oase het eerste aantal van vijftig fruitbomen doneren en planten. De mens-, dier- en natuurvriendelijke filosofie van De Groene Oase komt overeen met de visie van Mohanji wat zorgt voor een stevige basis voor samenwerking. Biodiversiteit is gewenst, dus gaan we bij lokale leveranciers op zoek naar bijzondere boomrassen die speciaal geschikt zijn voor Voedselbossen.

De actie is onderdeel van het platform: Act 4 Hunger, een wereldwijd overkoepelend platform waaronder de verschillende door Mohanji opgerichte organisaties (Mohanji Foundation, Ammu Care en Act Foundation) verenigd zijn om voedselhulp te bieden aan alle levende wezens op aarde, met als motto: ‘Voedsel voorbij soorten’, wat een erkenning is dat alle soorten gelijk zijn en er geen onderscheid wordt gemaakt tussen mens en dier. Mohanji kwam voor het eerst naar Nederland in augustus 2021. De Mohanji Foundation is actief in meer dan negentig landen over de hele wereld en sinds maart 2022 is stichting Mohanji Nederland een feit, door het enthousiasme dat de compassievolle no nonsense uitstraling van Mohanji in Nederland heeft aangewakkerd.

Zie ook www.mohanji.org.