Cool start kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen

Algemeen
Peter Blok (l) en Bas Hoeflaak spelen hun voorstelling 'Trapeze'.
Peter Blok (l) en Bas Hoeflaak spelen hun voorstelling 'Trapeze'. (Foto: Annemiek van der Togt)

HEERHUGOWAARD - ‘n Avondje lachen met de beste cabaretiers van het land of genieten van een vrolijke familievoorstelling? Of laat je je liever verwonderen door sierlijke dansers? Cool kunst en cultuur presenteert deze week het programma voor het nieuwe theaterseizoen 2022-2023. De kaartverkoop gaat vrijdag 17 juni om 12.00 uur van start. Reserveer nu, dan zit jij straks goed bij…. Youp, Bert, Rayen of een van de andere topshows. Het hele programma is te zien op www.coolkunstencultuur.nl.

“Na twee roerige coronajaren zijn we eindelijk weer helemaal open”, vertelt Lineke Kortekaas, directeur van Cool. “Een theaterseizoen vooruitplannen met steeds veranderende omstandigheden is niet gemakkelijk. Doordat het lang onzeker was wat er allemaal kon en mocht, hadden we ons programma later klaar dan normaal. Nu het zover is, ben ik ontzettend trots op ons gevarieerde en aansprekende aanbod.” Vele bekende comedians en cabaretiers betreden het podium, onder wie Peter Pannekoek, Theo Maassen, Rayen Panday, Roué Verveer, Youp van ’t Hek, Van der Laan & Woe, Bert Visscher, Ton Kas, Pieter Derks, Richard Groenendijk en Patrick Laureij. 


BHet razend populaire duo Van der Laan en Woe komt komend seizoen ook naar Cool. - (Foto: my van Leiden en Jeroen Kolkman)

Maar ook aan de jongste bezoekers is gedacht, met voorstellingen rond Gonnie & Gijsje, Boer Boris, Pippi Langkous, Kruimeltje en Buurman & Buurman. Freek Bartels en Brigitte Heitzer spelen samen in een blind date-komedie. In ‘Momentum’ stapt Waldemar Torenstra de politieke arena in. Peter Blok komt zelfs twee keer naar Cool, met De Verleiders én met Bas Hoeflaak in ‘Trapeze’. ‘Hendrik Groen’ en ‘Komt een vrouw bij de dokter’ zijn andere aanraders voor toneelliefhebbers.


Muziekliefhebbers kunnen onder meer genieten van de klanken van de 3JS. - (Foto: Arno Stevens)

Stilzitten is onmogelijk

Gek van dans? Dan mag je ‘Talent on the Move’ van Holland Dance Festival on tour niet missen. Evenals ‘Sleeping Beauty’, de kerstshow van ‘Rhythm of the Dance’ of de bijzondere productie ‘Nureyev’ met Jan Kooijman in de hoofdrol. ISH maakt een spectaculaire voorstelling over voetbal. Voetbalfans zitten óók goed bij het theatercollege over en met Willem van Hanegem. Hersenprofessor Erik Scherder vertelt, staand aan de vleugel van Cor Bakker, hoe goed muziek voor je is. En Brainpower komt met een muzikaal theatercollege. Muziekliefhebbers halen hun hart op bij concerten van Ellen ten Damme, 3JS, Nits en LAKSHMI of bij tributes als ‘Stayin’ Alive Disco Fever’, ‘Talking Heads by Blanko’ en Ed Struijlaarts ‘Eric Clapton Unplugged’. Een avond uit in Cool is weer een complete avond uit. Het horeca-team heet je van harte welkom in Café Cool voor een hapje of een drankje.


Haal je hart op met de muziek van Ellen ten Damme. - (Foto: Danny Ellinger)

Cool zet zich in voor een mooiere en duurzamere wereld. Daarom worden met ingang van het nieuwe seizoen vegetarische gerechten en snacks geserveerd. Lineke: “Ook in ons theaterprogramma laten we grote maatschappelijke betrokkenheid zien. Zo gaat de voorstelling ‘Plant’ van Nynke Laverman over duurzaamheid en klimaat. Maar ook ‘De Onaantastbaren’ van Firma Mes, ‘We hadden liefde, we hadden wapens’ van Urban Myth, ‘Moeder en zoon’ van Abdelkader Benali en ‘Jihad van de liefde’ laten je met andere blik naar de wereld om ons heen kijken. Met dit soort voorstellingen hopen we mensen aan het denken te zetten, hun blik te verruimen.”

Veelbelovende theatermakers

De serie Nieuwe Lente met ‘kleine voorstellingen van grote artiesten’, krijgt ook in het nieuwe seizoen een vervolg met vijftien bijzondere voorstellingen van veelbelovende theatermakers, allen met een vaste lage toegangsprijs van €15,-. Ook andere beproefde Cool-formules als Cool Comedy Café, Jazzclub Cool en Babbels Peuter- & Kleuterfestival keren terug. Nieuw is de akoestische concertreeks Bare Bones op de zondagmiddag.

Met gerust hart bestellen

Bij Cool bestel je met een gerust hart tickets voor je favoriete voorstelling! Mocht je onverhoopt verhinderd of ziek zijn, dan is het mogelijk je ticket(s) om te ruilen bij de servicebalie voor een andere voorstelling of om te zetten naar een digitaal tegoed.

Kaarten voor de voorstellingen in seizoen 2022-2023 zijn vanaf vrijdag 17 juni 12.00 uur te bestellen via www.coolkunstencultuur.nl en bij de servicebalie van Cool.