Spellengroothandel uit Heerhugowaard wint Speelgoed van het Jaar

Algemeen
Het spel Renature is Speelgoed van het Jaar.
Het spel Renature is Speelgoed van het Jaar. (Foto: Spelcarrousel)

HEERHUGOWAARD - De Spellengroothandel HOT Games uit Heerhugowaard is Speelgoed van het Jaar geworden in de categorie familiespellen met het bordspel Renature. HOT (afkorting voor Handelsonderneming Telgenkamp) is al jaren voor diverse merken distributeur, maar sinds een paar jaar geven zij ook zelf spellen uit. Met hun spel Renature gooien ze nu hoge ogen, op de aan populariteit winnende bordspellen markt. 

Dat is ook te zien aan drukbezochte lokale evenementen zoals de Alkmaarse Spellenbeurs en Moxcon in de grote kerk. Op beide evenement kon Renature ook worden gespeeld. In dit spel probeer je de natuur te herstellen in een vervuilde vallei. Dit doe je door het plaatsen van domino stenen met dieren erop. Naast elke dominosteen mag je een plant plaatsen. De speler met de hoogste waarde in een gebied wint de punten van dat gebied. Het spel, bedacht door twee ervaren spelontwerpers uit Duitsland, is inmiddels in twaalf verschillende landen verschenen.

Speelgoed van het Jaar winnaars maken ‘Goed Speelgoed’. Dat is:
veilig & getest
origineel & geen namaak
kwaliteit & biedt veel speelplezier
zo duurzaam mogelijk
voor iedereen, ‘Goed Speelgoed’ sluit niemand uit.

Naast het winnen van Speelgoed van het Jaar is er ook nog een publieksprijs te vergeven. Stemmen kan op speelgoedvanhetjaar.nl.