Cool laat leerlingen schitteren tijdens Winter Wonder Walk

Algemeen
Samen muziek maken is het leukste dat er is, weet Meike Wilms van Cool. Ervaar het zelf tijdens Cool's Winter Wonder Walk.
Samen muziek maken is het leukste dat er is, weet Meike Wilms van Cool. Ervaar het zelf tijdens Cool's Winter Wonder Walk. (Foto: AG Heeremans Photography)

DIJK EN WAARD – De donkere dagen voor kerst zijn voor vele Dijk en Waarders de heerlijkste dagen van het jaar. Dé manier om helemaal in die fijne kerststemming te komen is een bezoekje aan Cool’s Winter Wonder Walk, zondag 18 december. Vanuit alle hoeken en gaten in Cool klinken de mooiste kerstliedjes, gespeeld door de leerlingen zelf! Om vooraf lekker warm te draaien is er op het Coolplein de gezellige Cool-Sing-a-LongKlinkt dit je als muziek in de oren? Reserveer dan snel je kaarten!

Meike Wilms kan niet wachten tot het 18 december is. Voor de kersverse coördinator vrijetijdsonderwijs van Cool is de Winter Wonder Walk het eerste grote evenement dat ze mag organiseren. “Het wordt een hele leuke dag, ook voor ons”, vertelt ze. Tijdens Cool’s Winter Wonder Walk kun je, onder leiding van een gids, in totaal wel vijftig verschillende routes lopen door het gebouw; 25 in de ochtend en 25 in de middag. “Elke route leidt langs vier verschillende locaties waar leerlingen, bandjes en vocal groups een miniconcert van ongeveer een kwartier verzorgen. Ze staan niet alleen in de Rodi Media-zaal, de Kleine Zaal en het Café, maar ook op plaatsen waar je anders nooit komt. Zo staan de basgitaren en blazers bijvoorbeeld in de artiestenfoyer. De totale route duurt zo’n anderhalf uur.”

Als je een kaartje koopt bij de servicebalie geef je aan in welk ensemble jouw kind, familielid of kennis meedoet. Ken je nog niemand die muziekles volgt bij Cool? Dan is de Winter Wonder Walk de manier om een kijkje backstage te krijgen én kennis te maken met Cool kunst en cultuur. Check hier het overzicht met daarin de instrumenten en ensembles. Vervolgens krijg je een kaartje met de juiste route waarin in ieder geval dit mini-concertje plaatsvindt. De rest van de route is een verrassing. 


‘Het mooie van Cool is dat we onze leerlingen de kans bieden om te schitteren op een echt podium.’ - (Foto: AG Heeremans Photography)

De kracht van muziek

Samen muziek maken is een van de leukste dingen die er zijn, weet Meike uit eigen ervaring. Ze speelt al jaren trompet en heeft ook ervaring als muziekdocent. “Het bijzondere aan Cool is dat leerlingen hier de kans krijgen om op een echt podium te schitteren. Met leerlingen die hetzelfde instrument bespelen als jij of die andere instrumenten bespelen. Binnen Cool bieden we zo’n 25 instrumenten een podium.” Muziek draagt op een unieke manier bij aan de ontwikkeling van kinderen – wetenschappelijk onderzoek toont dat keer op keer aan. Het bevordert bijvoorbeeld de sociaal-emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van het brein. Maar ook op volwassenen heeft muziek een gunstige uitwerking; zo zorgt muziek voor verbinding en remt het de aanmaak van stresshormonen.

Proefmaand en Proefweek

Cool’s Winter Wonder Walk geldt als opmaat voor januari, die bij Cool tot ‘Proefmaand’ is omgedoopt. “Wil je graag op muziekles, maar weet je niet zeker welk instrument bij je past? In de maand januari kun je gratis proeflessen van twintig minuten volgen op een instrument naar keuze. Vanaf 18 december kun je je hiervoor inschrijven. In de Proefmaand hebben we overigens ook een Proefweek, waarin je workshops kunt volgen van de beeldende en theater cursussen die we aanbieden voor jong en oud, zoals Theater, Musical, Fotografie, Medialab, Kunstlab, Keramiek, Tekenen & schilderen en de Kunstklas Kids.” Houd deze krant in de gaten voor meer info over de Proefmaand en de Proefweek.

Kom jij ook in kerstsferen tijdens Cool’s Winter Wonder Walk? Het ochtendprogramma inclusief voorprogramma is van 10.30 tot 12.30 uur, het middagprogramma start om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Kaarten voor Cool’s Winter Wonder Walk zijn uitsluitend te reserveren bij de servicebalie van Cool (ook telefonisch via 072-5347662). Een kaartje kost €4,50.