Laadpalen in Dijk en Waard: hier vind je ze

Algemeen
Waar staan de laadpalen in Dijk en Waard?
Waar staan de laadpalen in Dijk en Waard? (Foto: Adobe Stock)

DIJK EN WAARD – Inwoners van de gemeente Dijk en Waard stappen steeds vaker over op een hybride of elektrisch rijdende auto, voor een duurzamere toekomst. Het is noodzakelijk om een elektrische auto wel op te kunnen laden. Waar vind je de laadpalen in Dijk en Waard? In dit artikel staat een overzicht.

Volgens een onderzoek van Independer groeit het aantal Nederlanders dat kiest voor een elektrische auto harder dan de plaatsing van nieuwe laadpalen. Dijk en Waard heeft momenteel ongeveer 87.000 inwoners. Dat komt neer op 7,2 laadpalen per 1000 inwoners.

Nederland is een voorloper op het gebied van snellaadpunten voor elektrische auto’s. Zo zijn er in Nederland volgens de ANWB meer dan 3200 snellaadpunten. Frankrijk en Duitsland lopen nog voor op ons, maar België heeft er bijvoorbeeld maar 800. Toch goed van ons kikkerlandje!

Ruim 600 laadpalen in Dijk en Waard

In de gemeente Dijk en Waard vind je momenteel 632 laadpalen. Maar de grote vraag is natuurlijk: waar staan deze laadpalen?

Gebruik deze handige kaart van Oplaadpalen.nl om gemakkelijk op te zoeken waar je je elektrische auto kunt opladen in Dijk en Waard.

Ook handig: je route plannen met de routeplanner van de ANWB voor elektrische auto’s.

Laadpaal aanvragen Dijk en Waard

Wil je een openbare laadpaal bij jou in de buurt laten plaatsen? Dat kan. Je doet dit door een aanvraag te plaatsen via de site van MRA Elektrisch. Het plaatsen van een laadpaal is gratis, maar je dient dan wel aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • Je hebt een elektrische auto die minimaal 45 kilometer elektrisch kan rijden.
  • Je kunt de auto niet laden op eigen terrein.
  • Er staat geen laadpaal binnen 200 meter van je woning.