In actie voor Turkije en Syrië

Algemeen
Timo, Veyron en Zoë verkopen spulletjes voor de slachtoffers van de aardbeving.
Timo, Veyron en Zoë verkopen spulletjes voor de slachtoffers van de aardbeving. (Foto: Rodi Media/MB)

Deze drie toppers, Timo, Veyron en Zoë, alledrie 10 jaar oud, staan al de hele middag bij de Vomar in Oudkarspel spulletjes te verkopen voor de slachtoffer van de aardbevingen in Turkije en Syrië. 

“We zagen op het Jeugdjournaal hoe erg het daar is” vertelt Timo.  ”Er was zelfs een baby’tje die nog met de navelstreng vastzat! Die is wel gered gelukkig.” Zoe vult aan: “Maar ja die moeder is wel dood.” 

Met Nieuwsbegrip hebben ze deze ramp ook behandeld vandaag, de drie leerlingen van IKC De Poolster in Heerhugowaard zijn er vol van. Vanmiddag besloten ze om spulletjes te verkopen en dat geld stort mama dan op giro 7244. “Onze moeder woont in Oudkarspel. Vandaag zijn we bij haar. En Timo woont in Heerhugowaard, die is vandaag spelen.” Vandaar de standplaats Vomar Oudkarspel. 

Alleen vanavond staan ze hier nog, met kettinkjes, koekjes en zelfgemaakte limonade. “Maar de meeste mensen geven gewoon gratis geld”, zegt Veyron. “We hebben al zo’n twintig euro euro opgehaald. We blijven nog wel even staan hoor, in ieder geval tot Timo wordt opgehaald.”

Morgen weer? “Morgen moeten we op tijd eten en daarna naar tennis”, zegt Zoë resoluut. Dus als mensen nog wat willen kopen moeten ze vanavond nog een langskomen!”