Open huis bij Poldermuseum Het Oude Gemaal

Cultuur
Nieuwsgierig naar de historie van Heerhugowaard? Bezoek het Poldermuseum.
Nieuwsgierig naar de historie van Heerhugowaard? Bezoek het Poldermuseum. (Foto: Poldermuseum HHW)

HEERHUGOWAARD - Poldermuseum Het Oude Gemaal is zaterdag 1 en zondag 2 april geopend in het kader van de landelijke museumweek. Beide dagen is het museum vrij toegankelijk. Tijdens het open huis geven rondleiders deskundige uitleg en vertellen boeiende verhalen uit vervlogen tijden.

Benieuwd hoe Heerhugowaard ontstaan is? Heerhugowaard heeft een rijke geschiedenis die op een interactieve wijze in het museum ontdekt kan worden. Altijd al eens willen weten hoe het water uit de polder wordt gemalen? De stoere centrifugaalpompen zijn de stille getuigen van jarenlange trouwe dienst. En voor de toekomst: bekijk de animatiefilm van het nieuwe gemaal aan de Westerweg.


De stoere centrifugaalpompen zijn de stille getuigen van jarenlange trouwe dienst. - (Foto: Poldermuseum HHW)

Nieuwsgierig naar een eigentijdse kijk op Heerhugowaard? Kunstenaar Nico Kool exposeert met zijn verrassende werk. Beide dagen zijn bezoekers welkom in Café De Pomp.

Het museum is zaterdag 1 april van 11.00 tot 16.00 uur en zondag 2 april van 11.00 tot 13.00 uur te bezoeken. Café De Pomp is beide dagen geopend vanaf 11.00 uur. 

Je vindt Poldermuseum Het Oude Gemaal aan de Huygendijk 17 in Heerhugowaard. Kijk voor meer informatie op www.hetoudegemaalheerhugowaard.nl